Reikia:
- 175 g minkšto sviesto
- 175 g cukraus
- 3 mažų kiaušinių( kambario temperatūros)
- žiupsnelio druskos
- kelių lašų vanilės ekstrakto( aš nenaudojau)
- 175 džiovintų spanguolių( originaliame recepte naudojamos razinos)
- 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 240 g miltų
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai išmaišome. Į šią masę sudedame nuplautas ir nusausintas spanguoles. Įberiame druskos ir įpilame vanilės ekstrakto.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą, išlyginame paviršių.
Kepame 160 laipsnių orkaitėje 80- 100 minučių. Man kepė 70 minučių( patikrinus mediniu pagaliuku, jis liko sausas).
Skanaus.
Mmm... Šitas keksas, vienas mano mėgstamiausiu. Gerai, kad priminei, reikės išsikepti :) Smagu, kad ir tau patiko :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, mes jį beveik visą vienu kartu suvalgėm. Laaabai skanus buvo tiek šiltas, tiek sekančią dieną.
AtsakytiPanaikinti