2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai

Pavasaris... ateina... jaučiat? Nekalendorinis, o tas tikrasis... su ištirpusio sniego balutėmis, paukščių čiulbėjimu, saulėtomis ir vis šiltesnėmis dienomis...vėjais, bet ne tokiais žvarbiais.
Dar nė vienais metais taip nesidžiaugiau pavasariu, man mielesnis ruduo...su krentančiais lapais, žvarbiais vėjais ir ramiais vakarais namie- su garuojančiu maistu ant stalo, puodeliu arbatos ir gera knyga. Idilė...
Bet šiemet viskas kitaip... labai džiaugiuosi pavasariu... labai labai.
Danguje ritinėjasi saulė, čiulba paukščiai,viskas atgimsta... gera:)


O dabar varškės sausainių receptas.


Reikia:
  • 200 g varškės
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 10 šaukštų aliejaus
  • 10 šaukštų pieno
  • 300- 350 g miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • cukraus sausainių pabarstymui( kiekis priklauso nuo saldžiamėgiškumo)
Varškę pertriname, kad neliktų gumulėlių( naudojau blenderį) ir sumaišome su recepte nurodytais produktais. Išminkome tešlą. Iškočiojame 5- 7 mm storio lakštą, išspaudžiame formelių pagalba sausainėlius. Apibarstome cukrumi. Kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 20- 25 minutes, kol sausainiai gražiai pagelsta. Atvėsiname ir skanaujame.


Šaltinis: žurnalas Kviečiu prie stalo, 2002 m. Nr. 2

5 komentarai:

  1. Perduodu languotą prijuostę :) sėkmės

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, ačiū. Su malonumu perimu estafetę:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš apie pavasarį. Kad matytum, kiek danguj parskrendančių gulbių, negaliu net apsakyti. Klykiantys trikampiai, tai iš vienos pusės, tai iš kitos. Tai vadinas, jau tikrai pavasarėja... Ir aš džiaugiuosi... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aussra, man net oras kvepia pavasariu... O tas klykiančias gulbes taip norėčiau pamatyti... gražu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nelabai pavyko... ar tikrai nereikia kiaušinių?

    AtsakytiPanaikinti