2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Avokadas pusryčiams


Avokadas - tai amerikinės persėjos vaisius, augantis ant medžio. Avokadų yra daug rūšių, žievė būna įvairių atspalvių ir tekstūrų. Bet, kad ir kokios rūšies bebūtų, prinokęs jis turi būti minkštokas. Neprinokusį vaisių įsukite į popierių ir palaikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės.
Juose yra labai daug ląstelienos, vitamino B, E, kalio, riebalų. Pablogėjus virškinimui ar patyrus stresą, patariama valgyti daug avokadų. Tai puikus trumposios atminties funkcionavimo energijos šaltinis.
Avokadas dera tiek su žuvimi, jūrų gėrybėmis, tiek su kitomis daržovėmis, todėl tinka ruošti salotas. Arba tiesiog pagardinti druska, šviežiai maltais pipirais ir užsidėti ant juodos duonos riekelės.


Sumuštinukas su avokadu.

Reikia:
  • juodos duonos
  • avokado
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • sviesto
Avokadą nulupame, supjaustome riekelėmis. Užtepame sviestuku juodos duonos riekelę, uždedame avokado ir pabarstome druska bei pipirais.
Truputis fantazijos ir jūsų mažyliai pamėgs avokadą, nors prieš tai net nepažiūrėdavo į jų pusę;)


Supjaustyti avokadai greitai tamsėja, todėl galima apšlakstyti citrinos sultimis.


Lengvi, skanūs ir sotūs pusryčiai. O dabar telieka užsiplikyti mėgstamos arbatos ar kavos.
Gražaus jums ir pavasariškai gaivaus ryto;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą