2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Obuolių ir chalvos pyragas


Obuolių pyragas su žemės riešutų chalva.
Pats gaminimo procesas man labai patiko, dar nebuvau kepusi "uždaro pyrago". Kočiojimas, klojimas į skardą, kitaip nei visi pyragai- kai sumakaluoji, supili į skardą ir baigta.Čia reikia padirbėti. Pyrago tešla liuks tokia gavosi, tiktų, manau, ir su varškės įdaru.
O dabar pyrago receptas.

Tešlai 
reikia:
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 stiklinių miltų
  • 225 g sviesto
Įdarui 
reikia:
  • 700 g rūgščių obuolių
  • 200 g žemės riešutų chalvos
Aptepti 
reikia: 
  • kiaušinio
  • šaukšto pieno
Apibarstymui 
reikia:
  • 2 šaukštų cukraus 
 

Sviestą išplakame su cukrumi. Įmušame po vieną kiaušinį ir dar paplakame. Įsijojame miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, suvyniojame į plėvelę ir paliekame 2 valandas arba visą naktį šaldytuve. Paskui tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo ir du jos trečdalius tiestiame į formą taip, kad kraštai būtų pakelti.
Suberiame pusę nuluptų ir susmulkintų obuolių( skiltelėmis), pabarstome chalvos trupiniais, paskui vėl beriame sluoksnį obuolių ir vėl chalvos. Galiausiai viską užklojame likusia iškočiota tešla. Aptepame kiaušinio, pieno plakiniu. Apibarstome cukrumi. Kepame 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo Mano namai receptai Obuolių pyragai, 2006 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą