A la čili troškinys... pagal mano brangiausiąjį.
Šį patiekalą gaminti mane ir išmokė mano vyras. Dar ne taip seniai šį patiekalą gamindavo tik jis, o aš atlikdavau tik tokius darbus, kaip morkų skutimas, pomidorų pjaustymas ir nešvarių indų plovimas. O dabar jau ir viena šį troškinį galiu pagamint;). Pakylėjo pareigomis:D. Bet jei esame namie abu, niekada neatsisakau pabūti tik tuo" pagalbiniu", kuris skuta morkas:).
Ir šiaip keturios rankos viską atlieka greičiau ir smagiau:).
- 500 g stirnienos faršo( galima ir su jautiena gaminti)
- 1 kg morkų
- 1 paprikos
- 1 svogūno
- 2- 3 skiltelių česnako
- skardinės pupelių pomidorų padaže( 415 g.)
- 2 pomidorų
- 250 g pomidorų pastos
- 3- 4 šaukštų pomidorų padažo
- druskos
- pipirų mišinio
- aitriosios paprikos
- saldžiosios paprikos
- prieskoninių žolelių( bazilikų, čiobrelio, rozmarino)
Kai daržovės jau būna išsitroškinusios sudedame apkeptą faršą, pupeles, pomidorų pastą. Viską apmaišome. O dabar prasideda tikra kūryba... dedame prieskonius- aitriąsias paprikas, saldžiąsias paprikas, druską, pipirus ir prieskonines žoleles. Svarbiausia ragauti ir pagal savo skonio receptorius nustatyti patiekalo aštrumą. Man patinka, kai būna labai aštru...labai, labai.
Valgome su ciabatta, balta duona ar bandelėmis.
Aštrių jums pojūčių;) ir skanus.
Gardžiai atrodo. Šaunų vyrą turi. Manasis "žinodamas" mano pomėgį gaminti, virtuvėje labai jau retas svečias būna :) O stirnienos nesu net ragavusi, skonis panašus į jautienos?
AtsakytiPanaikintiRenata, vyru nesiskundžiu;). Norėčiau dažniau kartu gaminti, juk darbas daug greičiau vyksta, kai darbuojasi keturios rankos.
AtsakytiPanaikintiManasis ir vis rečiau gamina.
Žinai, žvėriena savotiško skonio yra, reikalauja daugiau prieskonių. O dėl jautienos, tai mes kai neturim stirnienos su jautiena gaminam. Skonis, aišku, skiriasi, bet vis vien labai skanu.
Dėl troškinio, tai mes pasigaminam daug, kad liktų sekančiai dienai. Pašildytas jis man gal net skanesnis;)
Apsivalgymas.