2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Laaaaabai skanūs, laaaaabai saldūs sausainiai ir nepanašūs į avižinius:)
Kas ragavo, visiems laaaaabai patiko.


Reikia:
  • 100 g sviesto
  • 75 g rudojo cukraus
  • 80 g baltojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 140 g miltų
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 70 g džiovintų spanguolių
  • 100 g baltojo šokolado


Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį,  išmaišome iki kreminės masės.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į sviesto masę. Išmaišę, supilame avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles ir susmulkintą šokoladą. Viską išmaišom.
Iš tešlos darom graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, suplojam ir dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tarp sausainių didesnius tarpelius, nes labai išsiplečia.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Iškepę sausainiai labai trapūs, todėl leiskite atvėsti( nors kelias minutes) ir tik tada perkelkit į lėkštę. Šilti laaaaabai saldūs, kai atvėsta- pats tas;).


Įdedu ir jums;)
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą