Įsipilam stiklinę pieno ir turim priešpiečius arba pavakarius.
Kad skanesnės nei pirktinės, tai jau tikrai;)
Reikia:
- 1 stiklinės vandens
- 7 g arba 11 g sausų mielių, arba 30 g šlapių mielių- pasirinktinai ( aš naudojau sausas 7 g)
- 1 arbat. šaukštelio druskos
- 1 arbat šaukštelio vanilinio cukraus
- 6 šaukštų cukraus( originaliame recepte dėjo 4 šaukštus)
- 2 šaukštų sviesto( matuoti netirpintą)
- aguonų( jei patinka)
- apie 4 stiklinių miltų
Savo mažajam iškepiau dar ir didelę- buvo daug džiaugsmo:)
Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol barankos gražiai paruduoja. Man kepė apie 25- 30 min.( nors tai labai priklauso nuo barankėlių dydžio).
Skanių priešpiečių ar pavakarių:)
Londone negaliu atsivalgyt, atrodo, visai paprastų rupių miltų 'baronkų' su razinom ir cinamonu :) Jau tokios skanios, kokių Lietuvoj tikrai nesu valgius :) Ir kaip tyčia šiandien pagalvojau, kad gerai būt išsikept... Štai ir receptas :)
AtsakytiPanaikintiNesausos pavyko?
Jurgita, džiaugiuosi, kad receptą atnešiau pačiu laiku;) Oi, ir aš norėčiau paragauti tų tavo rupių miltų" baronkų";)
AtsakytiPanaikintiKą tik iškeptos barankos yra minkštutės,kitą dieną pasausėja. Bet sprangios tai tikrai nėra:)
Sėkmės,jei norėsis išbandyti.
Dar ir aguonu matau ideta :) Grazios barankytes :)
AtsakytiPanaikintiAJ, aha aguonų įdėjau;) Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintilabai aciu uz gardu recepteli buvo iskeptos ir tuoj pat visos suvalgytos vaikam labai patiko...:)
AtsakytiPanaikinti