2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Barankos... barankėlės...

Paprastai ir greit paruošiamos. Visų vaikų mylimos... barankos... barankėlės...
Įsipilam stiklinę pieno ir turim priešpiečius arba pavakarius.
Kad skanesnės nei pirktinės, tai jau tikrai;)


Reikia:
  • 1 stiklinės vandens
  • 7 g arba 11 g sausų mielių, arba 30 g šlapių mielių- pasirinktinai ( aš naudojau sausas 7 g)
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
  • 1 arbat šaukštelio vanilinio cukraus
  • 6 šaukštų cukraus( originaliame recepte dėjo 4 šaukštus)
  • 2 šaukštų sviesto( matuoti netirpintą)
  • aguonų( jei patinka)
  • apie 4 stiklinių miltų
Į šiltą vandenį supilame mieles, druską ir cukrų. Paliekame 15 min, kol suputoja. Supilame atvėsintą, tirpdytą sviestą ir vanilinį cukrų, aguonas. Gerai išmaišome. Po truputį pilame miltus ir minkome, kol gausime kietą tešlą, kuri nelips prie rankų. Dedame į šaldytuvą 15 min.( taip taip, kildyti tešlos tikrai nereikia). Imame gabalėlį tešlos, iškočiojame virvutę, o galus sujungiame. Ir taip formuojame visas barankėles.
Savo mažajam iškepiau dar ir didelę- buvo daug džiaugsmo:)
Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol barankos gražiai paruduoja. Man kepė apie 25- 30 min.( nors tai labai priklauso nuo barankėlių dydžio).


Skanių priešpiečių ar pavakarių:)

5 komentarai:

  1. Londone negaliu atsivalgyt, atrodo, visai paprastų rupių miltų 'baronkų' su razinom ir cinamonu :) Jau tokios skanios, kokių Lietuvoj tikrai nesu valgius :) Ir kaip tyčia šiandien pagalvojau, kad gerai būt išsikept... Štai ir receptas :)
    Nesausos pavyko?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, džiaugiuosi, kad receptą atnešiau pačiu laiku;) Oi, ir aš norėčiau paragauti tų tavo rupių miltų" baronkų";)
    Ką tik iškeptos barankos yra minkštutės,kitą dieną pasausėja. Bet sprangios tai tikrai nėra:)
    Sėkmės,jei norėsis išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar ir aguonu matau ideta :) Grazios barankytes :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. AJ, aha aguonų įdėjau;) Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai aciu uz gardu recepteli buvo iskeptos ir tuoj pat visos suvalgytos vaikam labai patiko...:)

    AtsakytiPanaikinti