2011 m. vasario 8 d., antradienis

Kepta kalakutienos krūtinėlė


Pusryčiams, ant riekelės juodos duonos labai skanu... ir sveikiau nei pirktinė dešra;)



Reikia:
  • 800 g kalakutienos krūtinėlės
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 arbat. šaukštelių čiobrelio
  • 2-3 skiltelių česnako
  • druskos
  • pipirų
Dubenėlyje sumaišome medų, garstyčias, aliejų, vorčesterio padažą, čiobrelius, pipirus ir smulkintas česnako skilteles. Kalakutienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname, apibarstome druska ir įtriname paruoštu marinatu. Dedame į šaldytuvą porai valandų, kad pasimarinuotų mėsa.
Mėsą įvyniojame į foliją ir dedame į skardą. Skardą iki pusės pripilame vandens, dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val. 20 min.
Kai mėsa atvėsta, pjaustome riekelėmis ir dedame ant duonos.


Skanių pusryčių.

2 komentarai:

  1. Labai gardžiai atrodo. Ir ačiū už idėją. Aš jau buvau visai pamiršus, kad pusryčiams kuo puikiausiai tinka orkaitėje kepta minkšta mėsytė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Renata, visada prašom. Mes labai pamėgom tokią mėsytę. Taip kepu tiek kiaulieną, tiek kalakutieną, tik marinuoju vis kitaip ir keičiu prieskonius. Dar pasidarom pikantišką padažiuką ir turim pusryčius:)

    AtsakytiPanaikinti