2011 m. vasario 11 d., penktadienis

Troškinys su džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu


Šaltą žiemos dieną labai sušildys šis mėsos, džiovintų baravykų ir raudonojo vyno troškinys. Laiko užims nemažai, bet, patikėkit, verta jį išbandyti. Namai pakvipo džiovintais baravykais, prieskoniais ir vynu.


Reikia:
  • 0,5 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 morkų
  • 1 svogūno
  • 1- 2 skiltelių česnako
  • saujos džiovintų baravykų
  • taurės raudono vyno
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 arbat. šaukštelio baziliko
  • 1 arbat. šaukštelio mairūno
  • šakelės rozmarino
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo
  • druskos
  • pipirų
  • svogūno laiškų

Grybus užmerkiame iš vakaro, o jei pamiršote, tai užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 30 min.
Mėsą supjaustome kubeliais, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kai gražiai pagelsta svogūnas, sudedame mėsą ir apkepame iš visų pusių. Apibarstome mėsą miltais ir pakepiname minutę. Į keptuvę sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, įpilame stiklinę vandens, vorčesterio padažo ir taurę vyno. Įberiame druskos, pipirų ir šviežio rozmarino. Uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 45 min.
Sudedame išmirkytus, susmulkintus, džiovintus baravykus ir įpilame dar stiklinę vandens. Troškiname dar apie 45 min. Įdedame šaukštą grietinės ir kai troškinys užverda, nukeliame nuo ugnies.
Apibarstome svogūnų laiškais.
Patiekiame su bulvių koše.


Mmm... labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą