Labai labai skanus, drėgnas, purus ir gražus;). Net trečią dieną keksas išliko drėgnas. Šis keksas tikrai bus kepamas dar ne kartą.
AčiūAušrai už šį receptą.
Reikia:
- 4 kiaušinių
- 1 stiklinės pieno
- 1 stiklinės aliejaus( bekvapio)
- 1 stiklinės ir 2 šaukštų cukraus
- 2 stiklinių miltų
- 2 šaukštų kakavos
- 1 šaukšto kepimo miltelių
- 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Kepimo formą ištepame sviestu.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakame mikseriu kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol sutirštės ir padvigubės kiaušinių masė( 2- 3 min.). Supilame pieną, aliejų ir išmaišome. Dalimis dedame miltus ir atsargiai maišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
Į kitą dubenį supilame 1/ 2 tešlos ir į ją įmaišome kakavą.
Tešlą semiame po nedidelį samtelį ir pilame į skardą. Pilame samtelį kakavinės tešlos, į jos vidurį- geltonosios ir taip kartojame, kol baigiasi tešla. Viskas atrodo štai taip:
Kepame 50- 55 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku, jei jis sausas, keksas iškepęs.
Leidžiame atvėsti ir skanaujame.
Skanaus.