2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Marinuoti agurkai, morkos ir svogūnai


Itin traškios.


Reikia:
  • agurkų
  • morkų
  • svogūnų
  • lauro lapų
  • pipirų
marinatui reikia:
  • 2 litrų vandens
  • 2- 3 šaukštų druskos
  •  1,5 stiklinės acto 9 %
  • 2 stiklinės cukraus
Tikslių daržovių proporcijų nėra. Kas skaniausia- dedam daugiausia ;). Agurkus, morkas, svogūnus supjaustome griežinėliais. Į stiklainį įberiame po 4- 5 žirnelius pipirų, po lauro lapą. Daržoves sluoksniuojame taip kaip patinka.
Išverdame marinatą ir užpilame daržoves. Uždedame dangtelį ir dedame į puodą kaitinti. Į puodą įdedame rankšluostėlį, statome stiklainį, įpilame tiek vandens, kad apsemtų pusė stiklainių ir užvirus vandenukui, kaitiname10 minučių. Užsukame dangtelį ir laukiame žiemos;).
Tikrai labai skanu. Daržovės išlieka labai traškios.



Adaptuota pagal: delfi receptai

2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Varškinis tinginio tortas su džiovintomis spanguolėmis ir lazdyno riešutais




Superinis tortas, kai orkaitė išėjusi atostogų :). Variacijų gali būti labai daug ir pagal kiekvieno skonį. Jau buvau gaminusi panašų tortą,bet šita interpretacija su kondensuotu pienu, riešutais ir spanguolėmis man labai patiko.
Laukiu braškių sezono ir vasarinio šio torto varianto. Tikrai išbandysiu. Šis tinkamas pavasario sezonui;).

Reikia:
  • 360 g. riebios varškės
  • 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
  • 180 g. sviesto (minkšto)
  • 200 g. džiovintų spanguolių
  • ½ dėžutės sutirštinto saldaus pieno 
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 g. lazdyno riešutų


Spanguoles užmerkiame vandenyje prieš 2 valandas, kad išmirktų. Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais dideliame dubenyje. Sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir varškę sutriname ir sumaišome iki vientisos masės. Gautą masę sumaišome su sausainiai. Sudedame džiovintas išmirkusias spanguoles.
Viską sukrečiame į atsegamą torto formą ir gerai suspaudžiame. Apibarstome lazdyno riešutais( norim smulkintais norim ne). Padedame į šaldytuvą bent 3 valandom sustingti.


 Pasiimam puodelį balintos kavos, gabalėlį torto ir pradedam dieną.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Sezoninę virtuvę

2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Čirviniai blynai( pagerinti)

Paturbinti, pagerinti, šventiniai, primenantys keksiukus ar net pyragą. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi:)
Labai traškūs. Labai skanūs( net nuotraukos doros nėra, nes dingo visi akimirksniu).



Reikia:
  • 1 stiklinės krakmolo
  • 2 stiklinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 1/2 arbat. šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
 
Kiaušinius išplakame, sudedame cukrų ir maišome kol ištirps. Grietine nugesiname sodą, sumaišome su druska,  ir tirpdytu sviestu. Viską įmaišome Sudedame  likusius produktus, gerai išmaišome, kol gausis vientisa masė. 
Iškeptus blynus dedame ant grotelių kol atvės, tuomet blynai bus traškūs.
Skanaus.

Naminio jogurto ir mėlynių pyragas

Kadangi namie visas litras naminio jogurto, tai buvo paskelbta paieška pyrago, kuriam reikėtų jogurto. Radau pas Forelle.  Mėlynių šaldyklyje ir dar yra. Todėl kibau prie darbo.
Pyragas skanus, saldus su citrinine natele.




Reikia:
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 175 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. kepimo sodos
  • 100 g graikiško jogurto
  •  3 kiaušiniai
  • 100 g mėlynių (dėjau šaldytas)
Glajui reikia:
  • 100 g cukraus pudros
  • 2-3 šaukštų citrinos sulčių

Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos masės. Plakant po vieną įmušame kiaušinius. Į naminį jogurtą įdedame sodą ir išmaišome( taip ją nugesiname). Įmaišome naminį jogurtą į kiaušinių ir sviesto masę. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišome mėlynes. Tešlą sudedame į kepimo formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių( kepiau 50 min.).
Cukraus pudrą išsukame su citrinos sultimis, apšlakstome atvėsintą pyragą.
Papuošiame mėlynėmis.



Skanaus.

2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Saldaus pieno varškė


Senai knietėjo išbandyti šį receptą, bet niekaip nepriėjo jam eilė.
Negalėjau patikėti, kad turint pieno ir citrinos galim gauti skaniausią varškę. Pasirodo įmanoma. Varškė gavosi labai skani. Tikrai tikrai. Man iš 2 litrų pieno gavosi 350 g varškės. Tad jei turit pieno, o ypač naminio- pirmyn, išbandykit. Labai paprasta ir super greita.

Reikia:
  • 2 litrų pieno
  • 1/2 didelės arba 1 mažos citrinos sulčių


Pieną užverdame ir nukeliame nuo kaitros. Maišydami supilame citrinos sultis. Pieną sutraukia į mažus" kukuliukus". Į kiaurasamtį įklojame marlę ir išpilame varškę. Leidžiame nuvarvėti ir atvėsiname. Viskas.



Skanaus.


2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Blynai kitaip...


Štai čia radau šį nuostabiai paprastą, skanų ir visai kitokį blynų receptą. Ilgai galvojau kaip pavadinti šį patiekalą nei blynai, nei keksiukai, nei pyragėliai. Kaip pavadinsim, taip nepagadinsim. Svarbu, kad skanu ir greita.

Reikia:
  • 120 gr miltų
  •  2 kiaušinių
  • 230 ml pieno
  • geras žiupsnis druskos
  • 1 arbt. š. cukraus 

Kiaušinius lengvai išplaktame, įberiame druskos, cukraus, miltų ir išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Po truputį ir vis maišant supilame  pieną. Plakame iki vientisos lietinių tešlos( gaunasi gan skysta).
Paruoštą lietinių tešlą išpilstome į silikonines keksiukų kepimo formeles. Užpildome puse formelės, nes kepdami blyneliai labai išsipučia.
Kepame 15 minučių 230 -210 laipsnių orkaitėje, vėliau temperatūrą sumažiname iki 180-150 laipsnių ir kepame dar 15-18 minučių. 



Skanaus.

2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Silkė su apelsinais

Neįprastas ir nekasdieniškas skonis, bet jis labai geras....
Ačiū Aušrai už receptą.


Reikia:
  • vienos silkėsfilė
  • 100 ml vandens
  • 3 nubrauktų šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų acto (9%)
  • 1 vidutinio apelsino
  • 1 nedidelio baltojo svogūno
  • žiupsnio pipirų
  • 2 lauro lapų
  • nubraukto šaukštelio geltonųjų garstyčių grūdeliais
  • cinamono žiupsnelis

Apelsinus švariai nuplauname ir nuplikome karštu vandeniu. Silkės filė supjaustome  nedideliais gabalėliais ir apibarstome cinamonu. Vandenį išmaišome su cukrumi kol cukrus visiškai ištirps. Įpilame acto ir pusės apelsino sulčių.
Likusią apelsino pusę supjaustome nestorais pusžiedžiais,  Svogūną supjaustome plonais griežinėliais. Stiklainyje sluoksniuojame paeiliui - silkės gabalėlius, svogūnus, pipirus, lauro lapus, garstyčių sėklas ir apelsinų gabalėlius. Užpilame  marinatu ir dedame į šaldytuvą mažiausiai parai.


Skanaus.