Skanu, gaivu, vasariška ir spalvinga.
Reikia:
- salotų lapų
- vyšninių pomidorų
- agurkų
- ridikėlių
- laiškinių svogūnų
- 200 g varškės sūrio( šį kartą naudojau keptą varškės sūrį)
- 1 arbat. šaukštelio kmynų
- 1 šaukšto saulėgrąžų
- 1 šaukšto moliūgų sėklų
- 1 šaukšto linų sėmenų
- 3 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 arbat. šaukštelio medaus
- druskos
- pipirų
Susmulkiname salotas, vyšninius pomidorus, agurkus, ridikėlius, laiškinius svogūnus.
Medų pašildome, kad suskystėtų ir sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi.
Keptuvėje pakepiname visas sėklas ir atvėsiname.
Ant salotų dedame susmulkintą varškės sūrį, beriame sėklas, apšlakstome aliejaus ir citrinos, medaus mišiniu. Pabarstome druska ir pipirais. Lengvai permaišome.
Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė " Šeimos kalendorius 2012 (birželio mėn.)