Senų bulvių naikinimui šis receptėlis. Jei dar tokių turit- pabandykit. O jei neturit, tai laukit, kol šviežiosios pasens;).
Reikia:
- bulvių
- krakmolo
- kiaušinio
- druskos
Bulves išverdame ir atvėsiname. Tada sumalame.
Dubenelyje bulves suplojame ir padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.
Įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinį.
Viską gerai išminkome.
Formuojame mažas bandutes ir pirštu įspaudžiame duobutę.
Verdame pasūdytame vandenyje( sudedame kai vanduo užverda). Kai bandutės iškyla, paverdame kelias minutes ir išimame lauk.
Patiekiame su grietine arba šoninės ir svogūnų padažu. Arba su abiem:).
Skanaus.