Biscotti- tai du kart keptas traškus sausainis( tiksliau vieną kartą keptas, o kitą džiovintas). Verčiant iš italų kalbos "bis" reikškia du, o "cotto" reiškia kepti, virti. Jų gimtinė Italija, Prato miestas.
Biscotti patiekiami su desertiniu vynu, puodeliu kavos ar arbatos.
Reikia:
- 1/4 stiklinės alyvų aliejaus
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1 ir 3/4 stiklinės miltų
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės sūdytų lukštentų pistacijų
- 1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus( išskyrus pistacijas ir spanguoles). Kitame dubenyje išplakame kiaušinius ir į juos supilame aliejų. Sumaišome abiejų dubenėlių turinius ir suberiame lukštentas pistacijas bei džiovintas spanguoles. Gerai išminkome tešlą ir suformuojame du kepaliukus. Juos dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepame 175 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Išėmę truputį atvėsiname ir supjaustome 1 cm storio riekelėmis.
Dedame į 160 laipsnių orkaitę ir apdžioviname kiekvieną pusę po 5- 7 min.
Skanaus.