Ar pas jus jau kvepia cinamonu, gvazdikėliais ir imbierais? Pas mus jau. Nieko nėr jaukiau, kai už lango šalta, pasiraitojus rankoves- minkyti maloniai glotnią tešlą, kočioti, spausti formelėmis meduolius ir miltinom rankom paglostyti vaiko skruostą( juk darbuojamės dviese:)). Mums buvo smagu kepti... o po to jau ir valgyti.
Nesakykit, kad dar anksti, juk niekad nebūna per daug švelnumo, gėrio ir pabuvimo kartu. O ir skanaus maisto nebūna per daug ;).
Reikia:
- 450 g miltų( man prireikė dar poros saujų)
- 100 g medaus
- 150 g rudojo cukraus
- 1 arbat. šaukštelio nugesintos sodos
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 1 arbat. šaukštelio malto imbiero
- žiupsnelio muskato
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 1/2 arbat. šaukštelio gvazdikėlių maltų
- žiupsnelio pipirų
Kai masė tampa vienalytė, tada šaukštelį sodos užgesiname šaukšteliu grietinės ir dedame į masę. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Man prireikė dar poros saujelių miltų, kad tešla taptų kočiojama.
Nieko nelaukus barstome darbastalį miltais, kočiojame tešlą ir spaudžiame norimos formos meduolius.
Kepame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, 220 laipsnių orkaitėje, tol, kol meduoliai pakils ir čiut paruduos. Neperkepkit. Jei norit galit papuošti glaistu.
Adaptuota pagal: Skanus gyvenimas