Pikantiška, neįprasta ir skani tiek su taure vyno ar tiesiog garuojančia arbata, paskaninta lašeliu medaus. Išbandykit.
Reikia:
- 1 stiklinės šilto vandens
- 1 stiklinės kukurūzų miltų
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 arbat. šaukštelio sausų mielių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 arbat. šaukštelio cukraus
- 1 arbat. šaukštelio druskos
Įdarui reikia:
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus( 2 panaudojau iš džiovintų pomidorų)
- 5 džiovintų saulėje pomidorų
- saujos prieskoninių žolelių( petražolių, bazilikų, čiobrelių, mairūnų)
- 4- 5 skiltelių česnako
Šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų. Paliekame 15 minučių, kad suputotų mielės.
Į dubenį supilame miltus, druską, aliejų ir suputojusias mieles. Viską gerai minkome apie 5 minutes. Tada dedame į aliejumi pateptą dubenį ir paliekame valandai užklotą, kad tešla pakiltų.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Supjaustome smulkiai prieskonines žoleles, džiovintus pomidorus. Sukapojame česnaką ir viską užpylę aliejumi išmaišome.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio.
Gautą blyną gausiai aptepame įdaru ir supjaustome juostelėmis.
Į skardą patiesiame kepimo popierių, imame juostelę, sukame į ritinėlį ir dedame į skardos vidurį. Imame sekančią juostelę ir sukame ant jau pradėto ritinėlio ir taip susukame visas juosteles.
Savo susuktą duonelę paliekame 30 minučių dar pakilti ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.
Šaltinis:
Skanus gyvenimas