Sveiki užsukę į svečius, kas pirmą, kas penktą, o kas dvidešimt penktą kartą:).
Sutinku jus su plačia šypsena:D ir sveikinu su pavasariu, saulėtomis dienomis ir šiltėjančiu oru. Kviečiu į savo virtualią virtuvę puodeliui kvapnios kavos ar arbatos su lašeliu medaus ir nuoširdžiam pokalbiui apie maistą.
Skubu su džiugesiu ir virpuliuku širdyje priimti languotą prijuostę iš Indrės ir skelbiu savąją temą:). Prieš naujus metus, kai rezervavau kovo antrąją pusę temos paskelbimui, tai atrodė, kad mano laikas skelbti temą dar taip toli... Bet jis neatbėgo, o tiesiog atšuoliavo. Ar ir jums laikas šuoliuoja dideliais šuoliais? Gal todėl ir pasisakymų pastaruoju metu, pavasarėjant ir stingant laiko, vis mažėja. Ar tiesiog ilgėjančios dienos ir šiltėjantis oras kviečia laukan? Budinu jus iš žiemos miegų ir kviečiu dalyvauti. Juk kuo daugiau darbelių apsiimam padaryti, tuo daugiau ir padarom.
Prisipažinsiu jums, kad nesu labai gera rašytoja ir minčių dėstytoja, todėl geriausios mintys gimsta palaipsniui. Ilgai galvojau, kokią temą paskelbus, tuo labiau, kad mano galvoje sumanytas temas jau aprašėm( kas pirmesnis, tas gudresnis:)).
Taigi šią temą" lipdžiau" ir kažkaip " sulipdžiau" ir ją skelbiu jums. Ta- ram, ta- ram štai ir mano tema- MANO FIRMINIS PATIEKALAS.
Parašykite ar išvis tokį turite, o gal jo neturite, nes vis norisi išbandyti naujus. Bet mėgstamą savo, savo mylimo žmogaus ar šeimos, o gal vaikų, tai tikrai turite- tuomet parašykite apie jį. Gal tai mėsos ar žuvies patiekalas, o gal apkepas ar tarta, gal pyragas ar sausainiai, o gal troškinys ar salotos? Jei neturite savo firminio patiekalo, tai gal turite tokį, kurį jūs gaminate savo brangiausiajam gimtadienio proga, arba pvz. Velykoms? Pasidalinkite juo su mumis visais.
O gal jūsų firminis patiekalas keliauja iš kartos į kartą? Jei receptas labai slaptas ir saugomas giminės, tai recepto subtilybių ir nerašykite:). Pasidalinkite" skaniomis" nuotraukomis ir parašykit savo recepto istoriją.
O gal jūs jau esate pasidaliję savo firminio patiekalo receptu? Tada parašykite, kaip jis tapo jūsų firminiu ar tiesiog parašę keletą žodelių įkelkite nuorodą savo receptėlio.
Varijuokite šia tema kaip tik jums patinka;).
Jūsų firminių receptėlių ir jų istorijų( jei galva pilna minčių ir norisi jas papasakoti) labai labai lauksiu iki kovo 29 dienos.Man rašykite rimakav81@gmail.com
Iki susirašymo.
Gražių, saulėtų ir pavasariškai gaivių jums kovo dienų.
2011 m. kovo 14 d., pirmadienis
2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis
Varškės sausainiai
Pavasaris... ateina... jaučiat? Nekalendorinis, o tas tikrasis... su ištirpusio sniego balutėmis, paukščių čiulbėjimu, saulėtomis ir vis šiltesnėmis dienomis...vėjais, bet ne tokiais žvarbiais.
Dar nė vienais metais taip nesidžiaugiau pavasariu, man mielesnis ruduo...su krentančiais lapais, žvarbiais vėjais ir ramiais vakarais namie- su garuojančiu maistu ant stalo, puodeliu arbatos ir gera knyga. Idilė...
Bet šiemet viskas kitaip... labai džiaugiuosi pavasariu... labai labai.
Danguje ritinėjasi saulė, čiulba paukščiai,viskas atgimsta... gera:)
O dabar varškės sausainių receptas.
Reikia:
Šaltinis: žurnalas Kviečiu prie stalo, 2002 m. Nr. 2
Dar nė vienais metais taip nesidžiaugiau pavasariu, man mielesnis ruduo...su krentančiais lapais, žvarbiais vėjais ir ramiais vakarais namie- su garuojančiu maistu ant stalo, puodeliu arbatos ir gera knyga. Idilė...
Bet šiemet viskas kitaip... labai džiaugiuosi pavasariu... labai labai.
Danguje ritinėjasi saulė, čiulba paukščiai,viskas atgimsta... gera:)
O dabar varškės sausainių receptas.
Reikia:
- 200 g varškės
- 1/2 stiklinės cukraus
- 10 šaukštų aliejaus
- 10 šaukštų pieno
- 300- 350 g miltų
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus sausainių pabarstymui( kiekis priklauso nuo saldžiamėgiškumo)
Šaltinis: žurnalas Kviečiu prie stalo, 2002 m. Nr. 2
2011 m. kovo 9 d., trečiadienis
Pyragas- ne pyragas, apkepas- ne apkepas
Labai greitas ir skanus desertas. Jei tik šaldytuve turite varškės, būtinai išbandykite. Ačiū Aguonėlei už šį paprastą, greitą ir skanų desertą:).
Reikia:
- 500 g varškės
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 200 ml pieno
- žiupsnelio druskos
Visus produktus sumaišome( naudojau blenderį), supilame į kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą, kol masė sutvirtėja.
Viskas labai greita ir paprasta, bet nepaprastai skanu:).
Galime apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus.
2011 m. kovo 4 d., penktadienis
Kepta kalakutienos krūtinėlė prieskoninių žolelių apvalkale
Minkščiausiai, kada nors iškepusi mėsytė. Ką tik iškepusi labai skanu su salotomis. O atvėsusią dedame ant riekelės duonos ir turime greitus, sočius ir sveikus pusryčius.
Reikia:
- 700 g kalakutienos krūtinėlės
- 2 šaukštų majonezo
- druskos
- pipirų
- 3 šaukštų viduržemio jūros prieskonių mišinio( kaledra, česnakai, bazilikai, kvapieji pipirai, svogūnai, raudonėliai, čiobreliai, daržiniai dašiai, paprika)
- 1 šaukšto mairūnų
Dedame apkeptą mėsą į foliją ir suvyniojame. Įvyniotą mėsą dedame į skardą. O į skardą įpilame vandens (apie 1/2 skardos). Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 30 minučių.
Skanaus.
Abrikosiniai sausainiai su baltuoju šokoladu
Ko gero patys skaniausi kada nors valgyti sausainiai. Nuostabus baltojo šokolado ir džiovintų abrikosų duetas.
Reikia:
- 80 g sviesto
- 80 g kreminės varškės( mascarponės, ricottos- su abiem vienodai skanūs išėjo)
- 80 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 140 g miltų
- 60 g baltojo šokolado
- 60 g džiovintų abrikosų
Sausainėlius formuojame šaukšto pagalba. Tiesą sakant, su formavimu sunkoka. Tiesiog imame šaukštą masės ir pirštų pagalba ją išstumiame iš šaukšto į kepimo popieriumi išklotą skardą. Gaunasi tarsi kauburėliai, kepdami pasileidžia. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min.
Skanių kepinių.
2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis
Avižiniai sausainiai III
Šiandien peržvelgiau savo maisto dienoraštį ir padariau išvadą, kad daugiausia įrašų yra sausainių, pyragų ir desertų skiltyse- t.y. skanumynų, saldumynų. Ir nieko negaliu sau padaryti :) Ir mano namiškiai tokie patys saldžiamėgiai. Tiesiog, pas mus namuose visada ieškoma" ko nors skanaus" ir to "skanaus" turi būti:). Nes jei nėra ant stalo sausainėlių ar biscotti, tada prasideda spintelių varstymas ir ieškojimas... skanumynų.
Todėl šiandienos popietę ir paskyriau skanumynų gamybai- avižiniams sausainiams, biscočiams ir dar vieniems be galo skaniems sausainiams su abrikosais ir baltuoju šokoladu, bet apie tai kitame įraše... O dabar avižinukų receptas.
Reikia:
- 200 g avižinių dribsnių
- 100 g sviesto
- 1 didelio kiaušinio
- 1 šaukšto grietinės
- 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1/2 stiklinės miltų
- 30 g džiovintų spanguolių
- 30 g kokoso drožlių
Skanaus.
Šaltinis: visagalis internetas+ mano eksperimentai ir fantazija
2011 m. kovo 2 d., trečiadienis
Varškės ir kefyro pyragas su obuoliais
Šį pyragą jau seniai buvau nusižiūrėjusi, bet vis pritrūkdavau kokio produkto. Šiandien turiu visus, todėl vaišinu šiuo gardžiu pyragu:).
Yra ką nuveikti, bet pyragas tikrai vertas pastangų.
Reikia:
Tešlai
- 100 g sviesto
- 3- 4 šaukštų cukraus
- 1- 1,5 stiklinės miltų
- 750 g rūgščių obuolių
- 1 citrinos sulčių
- 250 g varškės
- 1 stiklinės kefyro
- 3 kiaušinių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 1- 2 šaukštų medaus arba abrikosų uogienės
Šaltą sviestą sukapojame su cukrumi ir miltais į vientisą masę. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
26 cm formą ištepę sviestu ir pabarstoę džiūvėsėliais, išklojame tešla. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Subadome šakute ir kepame 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje.
Tuo tarpu pasiruošiame varškės masę. Varškę sumaišome su kefyru, kiaušiniais, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilinio pudingo milteliais. Varškės masė gaunasi gan skysta, bet neišsigąskit. Nusilupame ir skiltelėmis supjaustome obuolius( galime apšlakstyti citrinos sultimis).
Ant tešlos sudedame obuolių skilteles, užpilame varškės masę ir ant jos gražiai išdėliojame kitą sluoksnį obuolių. Kepame apie 40- 50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos obuolius aptepkite pašildytu medumi arba abrikosų uogiene.
Pyragą atvėsiname ir skanaujame. Varškės masės skonis labai panašus į mascarponę.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo Mano namai" Obuolių pyragai" 2006
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)