Jau senai buvau "išseivinus" šiuos keksiukus, bet gamybos procesą pagreitino mažojo mokyklos namų darbai. Kiekvienas turi su tėvelių pagalba paruošti patiekalą, jį nufotografuoti ir parašyti receptą.
O, juk tai mano stichija;)
Man patinka tokie namų darbai.
Mokykloje jie gamins receptų knygą, kuri keliaus iš vienų namų į kitus.
Kad mūsų patiekalas bus keksiukai sūnus nutarė iškart. Pasirinkom šiuos keksiukus.
Mums jie patiko. Labai sotūs. Prie kavos ar arbatos puodelio vienas keksiukas kaip tik:)
Reikia:
- 200 g smulkiai tarkuotų morkų
- 100 g sviesto( galima naudoti ir aliejų)
- 150 g cukraus
- 80 g smulkintų graikinių riešutų
- 2 nedidelių kiaušinių
- 150 g miltų
- 1, 5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
Aptepimui reikia:
- 80 g sviesto
- 200 g tepamos varškės
- 100 g cukraus pudros
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame lydytą sviestą ir išmaišome.
Tarkuotas morkas, cinamoną, vanilinį cukrų ir smulkintus riešutus įmaišome į kiaušinių masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišome į morkų ir kiaušinių masę.
Masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 160- 170 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su tepama varške ir cukraus pudra.
Kai keksiukai atvėsta juos aptepame varškės mase arba dekoruojame konditerinio švirkšto pagalba.
Galime papuošti turimomis uogomis.
Namų darbai atlikti:)