2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Orkaitėje keptas kiaulienos kumpis


Reikia:
  • 800 g kiaulienos kumpio
  • druskos
  • pipirų
  • 1 litro obuolių sulčių
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų itališkų žolelių( raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, dašiai, čiobreliai, šalavijai)
  • 2 lauro lapų

Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir pipirais. Kadangi mėsa turėjo riebaliukų, tai kas centimetrą įpjoviau. Dedame mėsą į indą ir užpilame obuolių sultimis, kad mėsytę apsemtų( man prireikė apie litro sulčių). Paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Ryte obuolių sultis nupilame. Sumaišome majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepame mėsą. Paliekame dar porai valandų šaldytuve. Išsimarinavusią mėsą apkepame keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir gabalėlio sviesto, iš visų pusių (apie 3 min kiekvieną pusę).Dedame apkeptą mėsą į foliją, uždedame lauro lapų ir suvyniojame. Įvyniotą mėsą dedame į skardą ir įpilame vandens (apie 1/2 skardos). Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą, tada mėsą išvyniojame ir kepame dar  30- 40 minučių. Jei mėsa be riebaliukų, tai išvynioti iš folijos nereikia. Aš norėjau, kad riebaliukai aptirptų ir gražiai apskrustų.
Mūsų šeima mėgsta tokią mėsytę pusryčiams su juodos duonos riekele.


Skanaus.

3 komentarai:

  1. bet jusu seima keistoka , paskaicius pusryciu menu.... sitas receptas tai saunus, pagaminsiu sestadienio pietums. bet pusryciams........

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) gal ir keistoka ta mano šeima?Bet pusryčių meniu, tai ginčyčiausi ar keistokas. O kas čia keisto? Ar jogurtas keista, o gal granola, ar keptas kiaušinis? Ar salotos, ar sumuštinis su mocarela, avokadu, ar kepto kumpio griežinėliu?
    Juk tai patiekalai, kuriuos nebūtina ryte pusryčiams gaminti, juos galima pagaminti ir anksčiau. Tiesiog pusryčiams labai skanu granola su naminiu jogurtu. Ir nebūtina granolą kepti 5 val. ryto, kad 7 ar 8 val. galėtum valgyti. Tas pats ir su keptu kumpiu. Taip jį galima valgyti pietums tik iškeptą, bet galima ir pusryčiams su mėgstamos duonos riekele.
    O mėsa, tai išties sultinga ir skani iškepa. Skanių šeštadienio pietų;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimas valgo pusryčiams šlapdešrę.

    AtsakytiPanaikinti