2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Karšis įdarytas morkomis, porais ir svogūnais



Ketvirtadienis- žuvies diena. Taigi, ketvirtadienio pietums siūlau karšį- įdarytą morkomis, svogūnais ir porais. Greitai paruošiami ir labai skanūs pietūs. 
Reikia:
  • didelio karšio
  • 5- 6 morkų
  • 2 didelių svogūnų
  • 1 poro
  • druskos
  • pipirų
  • baziliko
  • šviežio rozmarino
  • sviesto
Žuvį išdarinėjame, išplauname, padruskiname ir pabarstome šviežiai maltais pipirais. 
Šlakelyje aliejaus apkepiname pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir porą. Kai svogūnai pagelsta, sudedame tarkuotas morkas. Įpilame 1/2 stiklinės vandens ir troškiname apie 10 minučių. Paskaniname prieskoniais, druska ir pipirais.


Žuvį prikemšame patroškintomis daržovėmis. Jei lieka daržovių jas tiesiog paskleidžiame ant folijos,o ant jų dedame žuvį. Ant žuvies uždedame šviežio rozmarino ir sviesto gabaliukų. Suvyniojame žuvį į foliją ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30- 40 minučių.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą