2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Keksas su spanguolėmis

Labai skanus keksas, o ypač dar šiltas su šaltu pienu. Atvėsęs taip pat labai skanus... tik to atvėsusio liko mažytis gabalėlis. Labai greitai" susivalgė", turbūt dėl savo skanumo.


Reikia:
  • 175 g minkšto sviesto
  • 175 g cukraus
  • 3 mažų kiaušinių( kambario temperatūros)
  • žiupsnelio druskos
  • kelių lašų vanilės ekstrakto( aš nenaudojau)
  • 175 džiovintų spanguolių( originaliame recepte naudojamos razinos)
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 240 g miltų

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai išmaišome. Į šią masę sudedame nuplautas ir nusausintas spanguoles. Įberiame druskos ir įpilame vanilės ekstrakto.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą, išlyginame paviršių.
Kepame 160 laipsnių orkaitėje 80- 100 minučių. Man kepė 70 minučių( patikrinus mediniu pagaliuku, jis liko sausas).


Skanaus.

2 komentarai:

  1. Mmm... Šitas keksas, vienas mano mėgstamiausiu. Gerai, kad priminei, reikės išsikepti :) Smagu, kad ir tau patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, mes jį beveik visą vienu kartu suvalgėm. Laaabai skanus buvo tiek šiltas, tiek sekančią dieną.

    AtsakytiPanaikinti