2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Varškės pyragas


Labai skanus ir švelnaus skonio varškės pyragas.
Reikia:
  • 75 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų (apie 250g)
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 
 įdarui reikia:
  • 2 kiaušinių
  • 130 g cukraus
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 500 g varškės
  • 130 ml pieno
  • pakelis D.Oetker vanilinio pudingo

Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. Tešlą išminkome  ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus. Supilame įdarą ir kepame 170 laipsnių orkaitėje . Po 15 min. karštį sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar apie 30- 35 minutes.Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.


Skanaus.
Šaltinis: Duonos ir žaidimų irSaulėta virtuvė

2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Grietininiai rageliai

Reikia:
  • 500-600 g miltų
  • 200 ml pieno
  • 7 g sausų mielių
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 50 ml. grietinės
  • 50 ml. aliejaus
  • ir kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai)
  • sezamo sėklų( pabarstymui)


Beriame į dubenį 500 g miltų, mieles, cukrų, druską ir viską išmaišome. Miltuose padarome duobutę ir į ją supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą sviestą. Išmaišome. Jei tešla limpa - įberiame miltų. Man papildomai dar truputį reikėjo miltų. Kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.
Tešlą dalijame į dvi dalis. Iškočiojame ploną 50 cm. skersmens lakštą, supjaustome į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Kildinau apie 30 minučių. Pakilusius ragelius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstoe sezamais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja.


Skanaus.
Šaltinis: AJ receptai

2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Obuolių pyragas... tiesiog labai labai skanus

Viskas viename... minkštas, trapus, saldus, saldžiarūgštis...tiesiog labai labai skanus.



Reikia:
biskvitui:
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml grietinės
  • 150 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
trupiniams:
  • 120 g sviesto
  • 150 g rudojo curaus
  • 150 g miltų
  • 1 šaukšto cinamono
800 g obuolių


Biskvitui reikalingus produktus sumaišome į vientisą tešlą- kiaušinius išplakame su cukrumi, grietine. Tada įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Atsegamą kepimo formą 23 cm išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Supilame paruoštą tešlą.
Iš sutarkuoto sviesto ir miltų, pirštų galais pagaminame trupinius, supilame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos ir apiberiame trupiniais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėj 1 val.


Skanaus.
Šaltinis: Mazoj virtuvelej

2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Kiaulienos suktinukai


Reikia:
  • kiaulienos nugarinės
  • garstyčių
  • druskos
  • pipirų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 saldžiosios paprikos
  • šaltai rūkyto kumpio
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • miltų apvoliojimui
Mėsą supjaustome 1 cm pločio kepsneliais ir pamušame iš abiejų pusių. Ištepame garstyčiomis, pasūdome, pabarstome pipirais ir kapotu česnaku. Mėsą paliekame pasimarinuoti kol pasiruošime suktinukų įdarą.
Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kapotą aitriąją papriką. Susipjaustome saldžiąją papriką juostelėmis. Plonai supjaustome šalto rūkymo kumpį.
Ant išmuštos mėsytės klojame rūkytos mėsos gabalėlį, dedame šaukštą kepintų svogūnų su aitriąja paprika, įdedame kelias juosteles saldžiosios paprikos ir susukame ir sutvirtiname dantų krapštuku.
Suktinuką apvoliojame miltuose ir apkepame iš visų pusių tame pačiame aliejuje, kur kepė svogūnai.
Dedame suktinukus į kepimo skardą, pabarstome saldžiosios paprikos milteliais ir uždengiame folija.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių ir dar 15 minučių nuėmę foliją.


Labai skanu.
Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Prancūziškas obuolių pyragas

Pas David Lebovitz, štai kur radau šį nepaprasati skanų ir romu kvepiantį obuolių pyragą.


Reikia:
  • 110 g miltų
  • 2  kiaušinių( kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus 
  • 115 g sviesto
  • 3 šaukštų tamsaus romo
  • žiupsnelio druskos
  • 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 obuolių

Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Puode ištirpiname sviestą.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo, įdedame vanilinį cukrų ir galiausiai romą. Viską išplakame. Į kiaušinių masę pilame puse miltų ir išmaišome, tada pilame puse tirpdyto ir kiek pravėsusio sviesto. Atsargiai išmaišome ir supilame likusius miltus ir galiausiai likusį sviestą. Tešla gaunasi tarsi aksominė.
Tešlą supilame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi( naudojau atsegamą 23 cm skersmens formą).
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, supilame ant tešlos ir ranka ar mentele truputį įspaudžiame į tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Patikriname dantų krapštuku, jei jis sausas- pyragas iškepęs.


Skanaus

2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Susukta duonelė su prieskoninėmis žolelėmis, džiovintais saulėje pomidorais ir česnaku


Pikantiška, neįprasta ir skani tiek su taure vyno ar tiesiog garuojančia arbata, paskaninta lašeliu medaus. Išbandykit.



Reikia:
  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbat. šaukštelio sausų mielių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
Įdarui reikia:
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus( 2 panaudojau iš džiovintų pomidorų)
  • 5 džiovintų saulėje pomidorų
  • saujos prieskoninių žolelių( petražolių, bazilikų, čiobrelių, mairūnų)
  • 4- 5 skiltelių česnako 

Šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų. Paliekame 15 minučių, kad suputotų mielės.
Į dubenį supilame miltus, druską, aliejų ir suputojusias mieles. Viską gerai minkome apie 5 minutes. Tada dedame į aliejumi pateptą dubenį ir paliekame valandai užklotą, kad tešla pakiltų.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Supjaustome smulkiai prieskonines žoleles, džiovintus pomidorus. Sukapojame česnaką ir viską užpylę aliejumi išmaišome.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio.
Gautą blyną gausiai aptepame įdaru ir supjaustome juostelėmis.
Į skardą patiesiame kepimo popierių, imame juostelę, sukame į ritinėlį ir dedame į skardos vidurį. Imame sekančią juostelę ir sukame ant jau pradėto ritinėlio ir taip susukame visas juosteles.
Savo susuktą duonelę paliekame 30 minučių dar pakilti ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.



Skanaus.
Šaltinis: Skanus gyvenimas

2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Mielinis cinamono juostelių pyragas


Saulėtą rudens popietę, dar lauke, su garuojančios arbatos puodeliais, mėgavomės šituo pyragu. Dieviškai skanu...  Tikrai...
Net nepastebi, kaip rankos pačios tiesiasi ir plėšia dar vieną cukruotą lapelį...


Reikia:
  • 2  ir 3/ 4 puodelio miltų, plius keli šaukštai kočiojimui
  • 1/ 4 puodelio cukraus
  • 2 ir 1/ 4 a.š. sausų mielių
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
  • 50 g sviesto
  • 1/3 puodelio pieno
  • 1/ 4 puodelio vandens
  • 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 didelių kiaušinių
Įdarui reikia:
  • 50 g sviesto
  • 1 puodelio cukraus
  • 2  ir 1/ 2 arbat. šaukštelio cinamono


Sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje . Puode viriname pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsiname, kol tampa kūno temperatūros. Pilame pieną, vandenį, ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišome mediniu šaukštu, o po to minkome rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą miltų, kol taps lengviau minkoma. Man prireikė dar visų 6 šaukštų. Minkome apie 3 minutes. Po to dedame  į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir laikome šiltai, kol padvigubės ( apie 1 val).



Kai tešla pakyla, ją truputi paminkome ant miltuoto paviršiaus ir paliekame 5 minutes pailsėti. Tuo metu ištirpiname sviestą. Sumaišyti cinamoną ir cukrų. Plonai iškočiojame tešlą.Ištepame lydytu sviestu ir pabarstome cinamono cukraus mišiniu. Cukraus atrodys per daug,bet taip ir turi būti. Tešlą supjaustome juostomis( maždaug tokio pločio kokia jūsų kekso- duonos skarda), jas sudedame vieną ant kitos ir padaliname į 6 lygias dalis. Kepimo formą išklotjame kepimo popieriumi, sudedame tešlos juosteles ir paliekame pakilti (apie 40 min). Kepame 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos.


Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė