2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Kepta kalakutienos krūtinėlė prieskoninių žolelių apvalkale


Minkščiausiai, kada nors iškepusi mėsytė. Ką tik iškepusi labai skanu su salotomis. O atvėsusią dedame ant riekelės duonos ir turime greitus, sočius ir sveikus pusryčius.


Reikia:
  • 700 g kalakutienos krūtinėlės
  • 2 šaukštų majonezo
  • druskos
  • pipirų
Apvoliojimui
  • 3 šaukštų viduržemio jūros prieskonių mišinio( kaledra, česnakai, bazilikai, kvapieji pipirai, svogūnai, raudonėliai, čiobreliai, daržiniai dašiai, paprika)
  • 1 šaukšto mairūnų
Mėsą nuplauname, nusausiname, apibarstome druska, pipirais. Uždedame majonezo ir įmasažuojame į mėsą. Paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Išsimarinavusią mėsą apvoliojame prieskoninėse žolelėse. Apvoliotą mėsą apkepame keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir gabalėlio sviesto, iš visų pusių (apie 3 min kiekvieną pusę).

 
Dedame apkeptą mėsą į foliją ir suvyniojame. Įvyniotą mėsą dedame į skardą. O į skardą įpilame vandens (apie 1/2 skardos). Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 30 minučių.


Skanaus.

Abrikosiniai sausainiai su baltuoju šokoladu


Ko gero patys skaniausi kada nors valgyti sausainiai. Nuostabus baltojo šokolado ir džiovintų abrikosų duetas.



Reikia:
  • 80 g sviesto
  • 80 g kreminės varškės( mascarponės, ricottos- su abiem vienodai skanūs išėjo)
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 140 g miltų
  • 60 g baltojo šokolado
  • 60 g džiovintų abrikosų
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir kremine varške. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Suberiame miltus, gabalėliais smulkintą šokoladą ir supjaustytus džiovintus abrikosus.
Sausainėlius formuojame šaukšto pagalba. Tiesą sakant, su formavimu sunkoka. Tiesiog imame šaukštą masės ir pirštų pagalba ją išstumiame iš šaukšto į kepimo popieriumi išklotą skardą. Gaunasi tarsi kauburėliai, kepdami pasileidžia. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min.


Skanių kepinių.

2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai III


Šiandien peržvelgiau savo maisto dienoraštį ir padariau išvadą, kad daugiausia įrašų yra sausainių, pyragų ir desertų skiltyse- t.y. skanumynų, saldumynų. Ir nieko negaliu sau padaryti :) Ir mano namiškiai tokie patys saldžiamėgiai. Tiesiog, pas mus namuose visada ieškoma" ko nors skanaus" ir to "skanaus" turi būti:). Nes jei nėra ant stalo sausainėlių ar biscotti, tada prasideda spintelių varstymas ir ieškojimas... skanumynų.
Todėl šiandienos popietę ir paskyriau skanumynų gamybai- avižiniams sausainiams, biscočiams ir dar vieniems be galo skaniems sausainiams su abrikosais ir baltuoju šokoladu, bet apie tai kitame įraše... O dabar avižinukų receptas.

Reikia:
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių 
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 30 g kokoso drožlių
Į dubenį supilame avižinius dribsnius ir ant jų supilame ištirpintą sviestą. Gerai išmaišome ir palaukiame kol atvės. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdedame šaukštą grietinės ir išmaišome. Kiaušinio plakinį supilame į dribsnius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į sausainių masę. Suberiame džiovintas spanguoles ir kokoso drožles. Išmaišome. Imame nedidelį gabalėlį tešlos, formuojame rutulėlį, jį suspaudžiame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 min.


Skanaus.
Šaltinis: visagalis internetas+ mano eksperimentai ir fantazija

2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Varškės ir kefyro pyragas su obuoliais


Šį pyragą jau seniai buvau nusižiūrėjusi, bet vis pritrūkdavau kokio produkto. Šiandien turiu visus, todėl vaišinu šiuo gardžiu pyragu:). 
Yra ką nuveikti, bet pyragas tikrai vertas pastangų.
Reikia:
Tešlai
  • 100 g sviesto
  • 3- 4 šaukštų cukraus
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
Įdarui
  • 750 g rūgščių obuolių
  • 1 citrinos sulčių
  • 250 g varškės
  • 1 stiklinės kefyro
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
Aptepti
  • 1- 2 šaukštų medaus arba abrikosų uogienės


Šaltą sviestą sukapojame su cukrumi ir miltais į vientisą masę. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
26 cm formą ištepę sviestu ir pabarstoę džiūvėsėliais, išklojame tešla. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Subadome šakute ir kepame 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje.
Tuo tarpu pasiruošiame varškės masę. Varškę sumaišome su kefyru, kiaušiniais, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilinio pudingo milteliais. Varškės masė gaunasi gan skysta, bet neišsigąskit. Nusilupame ir skiltelėmis supjaustome obuolius( galime apšlakstyti citrinos sultimis).
Ant tešlos sudedame obuolių skilteles, užpilame varškės masę ir ant jos gražiai išdėliojame kitą sluoksnį obuolių. Kepame apie 40- 50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos obuolius aptepkite pašildytu medumi arba abrikosų uogiene.
Pyragą atvėsiname ir skanaujame. Varškės masės skonis labai panašus į mascarponę.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo Mano namai" Obuolių pyragai" 2006

2011 m. kovo 1 d., antradienis

Bandelės su lašinukais

Atnešu jums labai skanių bandelių su lašinukais receptą.
Vaišinkitės.


Be galo skanios ir labai purios bandelės. Kepėm jau ne vieną kartą.
Labai skanu...labai, labai...

Reikia:
 Tešlai
  • 500 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos
Įdarui
  • 200 g rūkytų lašinukų
  • 2- 3 šaukštų džiūvėsėlių
  • svogūno
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių
Aptepimui
  • 1 kiaušinio

Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie 15 min.). Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie 10- 15 min. Uždengiame ir paliekame 2 valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik 30 min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.
Pakilusią tešlą iškočiojame 1 cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą. Paliekame 15 min. uždengus rankšluostėliu, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Aštrus maltos mėsos troškinys


A la čili troškinys... pagal mano brangiausiąjį.
Šį patiekalą gaminti mane ir išmokė mano vyras. Dar ne taip seniai šį patiekalą gamindavo tik jis, o aš atlikdavau tik tokius darbus, kaip morkų skutimas, pomidorų pjaustymas ir nešvarių indų plovimas. O dabar jau ir viena šį troškinį galiu pagamint;). Pakylėjo pareigomis:D. Bet jei esame namie abu, niekada neatsisakau pabūti tik tuo" pagalbiniu", kuris skuta morkas:). 
Ir šiaip keturios rankos viską atlieka greičiau ir smagiau:). 


Reikia:
  • 500 g stirnienos faršo( galima ir su jautiena gaminti)
  • 1 kg morkų
  • 1 paprikos
  • 1 svogūno
  • 2- 3 skiltelių česnako
  • skardinės pupelių pomidorų padaže( 415 g.)
  • 2 pomidorų
  • 250 g pomidorų pastos
  • 3- 4 šaukštų pomidorų padažo
  • druskos
  • pipirų mišinio
  • aitriosios paprikos
  • saldžiosios paprikos
  • prieskoninių žolelių( bazilikų, čiobrelio, rozmarino)
 Į faršą įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepiname faršą, vis pamaišydami( mėsa turi būti biri). Apkepę mėsą sudedame ją į dubenį. Keptuvėje pakepiname supjaustytą kubeliais svogūną ir česnako skilteles. Kai svogūnas pagelsta sudedame tarkuotas morkas( sutarkuotas burokine tarka). Įpilame stiklinę vandens ir uždengę troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min. Kai morkos suminkštėja sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir papriką. Uždengiame ir troškiname dar apie 20 min.
Kai daržovės jau būna išsitroškinusios sudedame apkeptą faršą, pupeles, pomidorų pastą. Viską apmaišome. O dabar prasideda tikra kūryba... dedame prieskonius- aitriąsias paprikas, saldžiąsias paprikas, druską, pipirus ir prieskonines žoleles. Svarbiausia ragauti ir pagal savo skonio receptorius nustatyti patiekalo aštrumą. Man patinka, kai būna labai aštru...labai, labai.
Valgome su ciabatta, balta duona ar bandelėmis.
Aštrių jums pojūčių;) ir skanus.

2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Laaaaabai skanūs, laaaaabai saldūs sausainiai ir nepanašūs į avižinius:)
Kas ragavo, visiems laaaaabai patiko.


Reikia:
  • 100 g sviesto
  • 75 g rudojo cukraus
  • 80 g baltojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 140 g miltų
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 70 g džiovintų spanguolių
  • 100 g baltojo šokolado


Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį,  išmaišome iki kreminės masės.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į sviesto masę. Išmaišę, supilame avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles ir susmulkintą šokoladą. Viską išmaišom.
Iš tešlos darom graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, suplojam ir dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tarp sausainių didesnius tarpelius, nes labai išsiplečia.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Iškepę sausainiai labai trapūs, todėl leiskite atvėsti( nors kelias minutes) ir tik tada perkelkit į lėkštę. Šilti laaaaabai saldūs, kai atvėsta- pats tas;).


Įdedu ir jums;)
Skanaus.