A la čili troškinys... pagal mano brangiausiąjį.
Šį patiekalą gaminti mane ir išmokė mano vyras. Dar ne taip seniai šį patiekalą gamindavo tik jis, o aš atlikdavau tik tokius darbus, kaip morkų skutimas, pomidorų pjaustymas ir nešvarių indų plovimas. O dabar jau ir viena šį troškinį galiu pagamint;). Pakylėjo pareigomis:D. Bet jei esame namie abu, niekada neatsisakau pabūti tik tuo" pagalbiniu", kuris skuta morkas:).
Ir šiaip keturios rankos viską atlieka greičiau ir smagiau:).
Reikia:
- 500 g stirnienos faršo( galima ir su jautiena gaminti)
- 1 kg morkų
- 1 paprikos
- 1 svogūno
- 2- 3 skiltelių česnako
- skardinės pupelių pomidorų padaže( 415 g.)
- 2 pomidorų
- 250 g pomidorų pastos
- 3- 4 šaukštų pomidorų padažo
- druskos
- pipirų mišinio
- aitriosios paprikos
- saldžiosios paprikos
- prieskoninių žolelių( bazilikų, čiobrelio, rozmarino)
Į faršą įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepiname faršą, vis pamaišydami( mėsa turi būti biri). Apkepę mėsą sudedame ją į dubenį. Keptuvėje pakepiname supjaustytą kubeliais svogūną ir česnako skilteles. Kai svogūnas pagelsta sudedame tarkuotas morkas( sutarkuotas burokine tarka). Įpilame stiklinę vandens ir uždengę troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min. Kai morkos suminkštėja sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir papriką. Uždengiame ir troškiname dar apie 20 min.
Kai daržovės jau būna išsitroškinusios sudedame apkeptą faršą, pupeles, pomidorų pastą. Viską apmaišome. O dabar prasideda tikra kūryba... dedame prieskonius- aitriąsias paprikas, saldžiąsias paprikas, druską, pipirus ir prieskonines žoleles. Svarbiausia ragauti ir pagal savo skonio receptorius nustatyti patiekalo aštrumą. Man patinka, kai būna labai aštru...labai, labai.
Valgome su ciabatta, balta duona ar bandelėmis.
Aštrių jums pojūčių;) ir skanus.