2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Lietiniai blynai ir keturių rankų galia:)

Su pavasariu...su pabudusia gamta, grįžtančiais paukščiais ir pirmaisiais žiedais:)


Kaip smagu kai savaitgalio vėlyvuosius pusryčius ruošiame keturiomis rankomis... su puodeliu balintos ir juodos kavos, neskubėdami, mėgaudamiesi kiekviena akimirka... Buvimu kartu... ir mėgaudamiesi tuo ką darom. Pasiilgau tokių savaitgalių...


Nors rytas neprasidėjo taip idiliškai ir nežadėjo nieko gero, kai mažasis pusryčiams paprašė blynų- ne bet kokių, o lietinių. Čia mano baubas siaubas. Nemoku jų kepti.
Bet keturiomis rankomis baubas buvo įveiktas. Ir ant pusryčių stalo buvo patiekti lietiniai blyneliai su varške ir bananais( pagal pageidavimą).
O jūs ar turit baubų?

Reikia:
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 300 ml pieno
  • 300 ml vandens( nors pagal originalų receptą naudojo tik vandenį t.y. 600 ml vandens)
  • 350 g miltų
  • aliejaus kepimui
 Kiaušinius išplakame su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska. Į kiaušinių plakinį įpilame 1/3 vandens ir pieno mišinio ir sumaišome. Palengva supilame miltus ir vis maišome. Tada po truputį, vis maišydami supilame likusį pieną ir vandenį.
Lietinius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus( konditeriniu teptuku patepame keptuvės dugną).


Renkamės norimą įdarą( varįkės, bananų, mėsos) ir mėgaujamės vėlyvais, be proto skaniais pusryčiais.


Skanaus. 
Tešlos receptas iš knygos: Metai Beatos virtuvėje, 2010 m., 90 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą