2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Daržovių ir sūrio salotos

Salotų šeštadienis;). Gaminau jas pavakariams. Paprastos, bet labai skanios. Rekomenduoju.


O dabar salotų istorija...
Kažkas turi priklausomybę tabakui, geriems meno kūriniams, knygoms ar dar kokiems kitokiems dalykams ar dalykėliams. Turiu ir aš vieną tokią... net nežinau gera ji ar ne. Ir ar išvis tai yra priklausomybė? Bet negaliu jai atsispirti ir tiek. Parduotuvėje pačios rankos tiesias ir į pirkinių krepšelį įdeda ...Ir taip kiekvieną ketvirtadienį( blogiausiu atveju penktadienį), tas JIS vis vien atsiranda mūsų namuose. Pasklaidau, paskaitau antraštes ir padedu. Tiesiog ramu, kad turiu...ir daryk ką nori;). Tačiau viena skiltis man ypač rūpi t.y. receptų. Ir šįkart šių salotų receptą radau JAME.
Taigi, DARŽOVIŲ IR SŪRIO SALOTOS pagal Eiridos Daukšienės receptą.


Reikia:
  • 250 g mėgstamo fermentinio sūrio
  • 2 pomidorų
  • 1 poro
  • majonezo
  • pipirų
Sūrį stambiai sutarkuojame. Porą supjaustome plonais griežinėliais. Pomidorus supjaustome kubeliais. Viską sudedame į dubenį, užbarstome pipirų ir įdėję majonezo sumaišome. Galime patiekti ir atskirose lėkštutėse, nesumaišius, o ant viršaus uždėjus šaukštą majonezo. Papuošiame krapais.
Salotas reikia patiekti ir valgyti ką tik pagamintas. Pomidorai ilgiau pabuvę pavandenija ir salotos nebėra tokios skanios.
Skonis įdomus, nekasdieniškas, nors produktai naudojami šioms salotoms kasdieniai.

Skanaus.
Šaltinis: Žmonės 2011 Nr. 5:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą