Lengvos tekstūros, švelnus ir be galo skanus jogurtas.
Reikia:
- 1 litro pieno( naudojau 2,5% riebumo)
- 125 ml natūralaus jogurto
Pieną užverdame ir paliekame atvėsti iki 40-45 laipsnių. Kadangi termometro neturiu, matavau pirštu. Įkišus pirštą į pieną, reikia suskaičiuoti iki 15, jei tai padaryti įmanoma, tada pienas reikiamos temperatūros. Į pravėsusį pieną įmaišome jogurtą. Uždengiame indą folija, įsukame į rankšluostį ir paliekame 6- 8 valandoms surūgti. Vėliau laikome šaldytuve. Šitaip pagamintą jogurtą reikia suvartoti per 6- 7 dienas.
Naudojame įvairiai- jogurtiniams blyneliams, pusryčiams su granola ir uogomis, o gal mėsytės marinavimui ir dar daugeliui dalykų.
Išbandykit, tikrai verta.
P. S. mano ąsotis jau tuštėja:)
Skanaus.