2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Ąsotis naminio jogurto


Lengvos tekstūros, švelnus ir be galo skanus jogurtas. 
Reikia:
  • 1 litro pieno( naudojau 2,5% riebumo)
  • 125 ml natūralaus jogurto
Pieną užverdame ir paliekame atvėsti iki 40-45 laipsnių. Kadangi termometro neturiu, matavau pirštu. Įkišus pirštą į pieną, reikia suskaičiuoti iki 15, jei tai padaryti įmanoma, tada pienas reikiamos temperatūros. Į pravėsusį pieną įmaišome jogurtą. Uždengiame indą folija, įsukame į rankšluostį ir paliekame 6- 8 valandoms surūgti. Vėliau laikome šaldytuve. Šitaip pagamintą jogurtą reikia suvartoti per 6- 7 dienas.
Naudojame įvairiai- jogurtiniams blyneliams, pusryčiams su granola ir uogomis, o gal mėsytės marinavimui ir dar daugeliui dalykų.
Išbandykit, tikrai verta.


P. S. mano ąsotis jau tuštėja:)
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą