2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Cannelloni troškinti grietinėlėje


Kartu ir lengvas, ir sotus patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

Reikia:
  • cannelloni makaronų
  • 500-600 g vištienos ir triušienos faršo( galima naudoti vien vištienos ar vien triušienos)
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 1 skiltelės česnako
  • grietinėlės 250 ml
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • prieskoninių žolelių
  • 1 kiaušinio
  • džiūvėsėlių
  • pipirų
  • druskos
  • lauro lapų
Pirmiausia pasiruošiame faršą: į mėsą įkuliame kiaušinį, dedame džiūvėsėlių, prieskoninių žolelių, pipirų, druskos, smulkintą svogūną, česnako skiltelę. Suminkome. Faršas ruošiamas taip pat, kaip kotletams.
Imame makaronus ir šaukšto ar rankų pagalba kemšame juos mėsa.
Morkas susmulkiname griežinėliais, svogūną kubeliais. Į puodą dedame vieną dalį morkų ir svogūnų, dedame kimštus makaronus ir sudedame likusias morkas ir svogūną. Supilame grietinėlę ir vandenį (tiek, kad makaronus apsemtų), įdedame pomidorų padažo. Įberiame druskos, pipirų, įdedame lauro lapų.
Kai makaronai užverda, troškiname ant silpnos ugnies apie 30- 40 min. Makaronų nepervirkite, kad nepasileistų.


Skanaus.

1 komentaras: