Nors turiu savo mėgiamą varškės apkepo receptą( bloge jo dar nėra), tačiau neatsilaikiau neišbandžiusi Neringos recepto. Jį šiek tiek adaptavau pagal save ir galiu pasakyti, kad jis labai skanus. Mes valgėme su grietine ir trintomis mėlynėmis.
Reikia:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 5 šaukštų manų kruopų
- 3 šaukštų kambario temperatūros sviesto + formai patepti
- 5 šaukštų cukraus
- 1/2 stiklinės pieno
- žiupsnelio druskos
- džiūvesėlių formai pabarstyti
Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame apie 10 minučių, kad išbrinktų. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, sudedame varškę, viską gerai išsukame. Įmušame po vieną kiaušinį, supilame manų kruopas su pienu bei įberiame žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome, supilame į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai pagels, o įsmeigus pagaliuką, jis bus sausas. Aš kepiau apie 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą