Reikia:
- 520 g miltų
- 1 arbat. šaukštelio druskos
- 1/3 puodelio šilto vandens (puodelis 237 ml)
- 1 puodelio šilto pieno (puodelis 237 ml)
- 3 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų tirpinto sviesto
- 7 g sausų mielių
Dubenyje sumaišome miltus su druska. Kitame dubenyje sumaišome šiltą pieną, vandenį, cukrų, tirpintą sviestą ir mieles. Vis pamaišant palaikome(10-15 min), kol mielės ištirps ir suputos. Kai mielės suputoja, supilame į miltus ir maišome, kol tešla tampa tąsi ir elastinga. Stalą pabarstome miltais ir vis pridedant po truputį miltų minkome tešlą apie 5 min. Tešla turi beveik nelipti prie rankų, bet būti labai minkšta. Uždengiame ir kildiname šiltai, kol padvigubės( man iškilo per 40 min.). Pakilusią dar kartą minkome apie 5 min. ant miltais pabarstyto stalo. Jei tešla vis dar limpa - minkydami pasitepame rankas aliejumi. Dedame tešlą į duonai kepti skirtą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dar kartą kildiname, kol padvigubės. Pakilusią duoną aptepame tirpintu sviestu ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Iškepusią atvėsiname ant grotelių. Nors pas mus duona visiško atvėsimo nesulaukė:). Buvo ragaujama ir skanaujama dar šilta.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą