2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Obuolių pyragas... tiesiog labai labai skanus

Viskas viename... minkštas, trapus, saldus, saldžiarūgštis...tiesiog labai labai skanus.



Reikia:
biskvitui:
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml grietinės
  • 150 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
trupiniams:
  • 120 g sviesto
  • 150 g rudojo curaus
  • 150 g miltų
  • 1 šaukšto cinamono
800 g obuolių


Biskvitui reikalingus produktus sumaišome į vientisą tešlą- kiaušinius išplakame su cukrumi, grietine. Tada įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Atsegamą kepimo formą 23 cm išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Supilame paruoštą tešlą.
Iš sutarkuoto sviesto ir miltų, pirštų galais pagaminame trupinius, supilame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos ir apiberiame trupiniais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėj 1 val.


Skanaus.
Šaltinis: Mazoj virtuvelej

10 komentarų:

  1. O koks gražuolis pyragas :) Mielai gabalėlį (meluoju, neužtektų...) paragaučiau. Rima aš galvoju, kad jau abi Klaipėdoj gyvename gal reikėtų kada kavos susibėgti m? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad išbandei ir Tu ;) Po ragavimų juo užkrėčiau dar keletą žmonių - visiems tobulas. Man iki šiol - taip pat :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, tikrai skanus. Jis visoks, jei mėgsti minkštą- prašom, trapų- taip pat yra, saldaus ar rūgštoko- you are welcome:)

    Renata, aha, gražuolis jis. Aha reikia susitikti, tikri tikrai reikia. Labai smagu būtų susitikti kokioj senamiesčio kavinėj prie puodelio kavos ir neapsakomai skanaus pyrago. Gal dar ir Aušrą iš 'Tarp vėjo gūsių'( juk ir ji klaipėdietė) paskviest ir mergaitiškai pasikalbėti. Susirašysim.Ane?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būtinai! Manau ir daugiau yra Klaipėdiečių, reikia organizuoti meet'ą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aiguste, aha, jis tikrai vertas šitų žodžių:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai ar pyragas vertas dėmesio?Ar šiaip viena kitą giriat?

    AtsakytiPanaikinti
  7. A., tikrai vertas dėmesio. Nu jis toks labai labai...visaip skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū už šį receptą! Skanesnio obuolių pyrago dar neteko ragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai labai skanus ir tirpstantis burnoje pyragas :) nors dariau obuolių pyragą pirmą kartą, visi labai gyrė :) tik cukraus pasirodė daugoka, tad dėjau po 100 g. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti