Puslapiai

2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Stirnienos troškinys su alumi

 Mėgstu vieno puodo patiekalus, nes nereikia stovėti prie viryklės. Viską sudedi į puodą ar troškintuvą, pašauni į orkaitę ir gali užsiimti kita veikla( man patinka taip gaminti:)). Dažnai tokius vieno puodo patiekalus ruošiu kai laukiam svečių. Nepavargsti nuo "tupinėjimo" apie puodus.


Reikia:
  • 500 g. stirnienos kumpio
  • 3 morkų
  • 6- 8 bulvių
  • 3 konservuotų pomidorų
  • 250 g. pievagrybių
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnakų
  • 250 ml. tamsaus alaus
  • druskos
  • pipirų
  • aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo
  • prieskoninių žolelių( mairūno, baziliko, rozmarino)
Mėsą supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Mėsą apkepiname šlakelyje aliejaus. Kai mėsa apkepa, sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir susmulkintus česnakus. Pakepiname porą minučių ir užbarstome šaukštą miltų, apmaišome ir sudedame į stiklinį kepimo indą.
Sudedame stambiais gabalais supjaustytas morkas, bulves, į keturias dalis perpjautus pievagrybius, pomidorus. Įpilame alų ir vandenį( tiek, kad apsemtų viską, 600 aš pyliau apie ml). Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais ir vorčesterio padažu.
Kepame200-220 laipsnių karštumo orkaitėje 1,5 val., atidengiame dangtį ir dar kepame apie pusvalandį. Užbarstome šviežių arba šaldytų petražolių.


Skanaus.

3 komentarai:

  1. Nelabai suprantu kas yra konservuoti pomidorai ....hm. Tokiu namcius net, zinau tik tokius kur mama pati darydavo arba konservuotus pomidorus savo sultyse. Aciu uz atsakyma i labai jau blondiniska klausima :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonėle, tai gal čia aš blondiniškai parašiau;) Tie patys pomidorai, kur mamos pačios darydavo:). O esmės kokie tie pomidorai bus, labai ir nekeičia:). Aš dėjau mamos:))

    AtsakytiPanaikinti