Puslapiai

2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su migdolų plutele

Skanus pyragas su saldžia migdolų plutele. Patiks obuolių ir migdolų mėgėjams.



Reikia:
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 50 g cukraus
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 obuolių
  • 1 arbat. šaukstelio cinamono
Migdolinei plutelei reikia:
  • 75 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų miltų
  • 100 g migdolų drožlių
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo, supilame išlydytą ir truputį  atvėsintą sviestą, pieną ir gerai išmaišome. Miltų ir kepimo miltelių mišinį supilame į masę ir gerai išmaišome. Gautą masę supilame į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Ant tešlos sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Pabarstome cinamonu. Kepimo formą uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tuo tarpu paruošiame migdolinį pyrago viršų.
Išlydome sviestą ir supilame cukrų, miltus ir migdolų drožles. Viską gerai išmaišome. Migdolinį mišinį užpilame ant pyrago ir kepame orkaitėje dar apie 15 - 20 minučių, kol pyrago viršus gražiai pagels. Valgyti atvėsusį.

Skanaus.
Šaltinis: Obuolių pyragai  2006 m.

1 komentaras: