Puslapiai

2011 m. sausio 4 d., antradienis

Sausainiai su šokolado gabalėliais


Nors šventės ir baigėsi, tačiau saldumynai mūsų namuose karaliauja ir toliau. O ką daryti, kai už lango tokia snieguota žiema?... norisi nors trupučio jaukumo ir šilumos. Kviečiu puodeliui arbatos ir vaišinu dar šiltais sausainiais su šokoladu.


Reikia:
  • 315 g. miltų
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 250 g. cukraus( originaliame recepte buvo 200 g. rudojo ir 100 g. baltojo cukraus)
  • 200 g. kambario temperatūros sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 100 g. smulkiai kapoto juodojo šokolado
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome kapotą šokoladą. Tešlą uždarome į sandarų indą ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Imame tešlą arbat. šaukšteliu, delnais suformuojame kamuoliuką ir suplojame. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 10- 12 min. Tarp sausainių palikite didelius tarpelius, nes kepdami jie plečiasi į šonus. Man išėjo 62 sausainiai.


Šiltų ir jaukių jums žiemos popiečių...
Šaltinis: Virtuvė Nuo... Iki... 2011 m. Nr.1- 2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą