Puslapiai

2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Ryžių košė su kalakutiena ir brokoliais


 Nežinau kaip jūs, bet aš niekada negaliu" aklai" laikytis recepto. Ir nieko negaliu sau padaryti. Nepavyko ir šįkart, bet gal ir gerai, nes pietūs buvo tikrai labai skanūs. O ko daugiau ir reikia? Bet pagalvojus, tai gal daug ir nenusidėjau:)- grietinėlę pakeičiau grietine, o paukštienos prieskonius pakeičiau vorčesterio padažu ir saldžiąja paprika.
Reikia:
  • 1 stiklinės ryžių
  • 1 svogūno
  • apie 400 g. kalakutienos filė
  • 200-300 g. brokolių
  • 2-3 šaukštų grietinės( recepte naudojo 50 ml grietinėlės)
  • pipirų
  • druskos
  • šakelės rozmarino
  • 1 šaukšto vorčesterio padažo
  • 1 arbat. šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 2 šaukšų sviesto
Kalakutienos filė supjaustome nedideliais kubeliais, apibarstome druska, pipirais, paprika ir apšlakstome vorčesterio padažu. Keptuvėje ištirpdome sviestą, apkepame kalakutieną kartu su susmulkintu svogūnu. Įpilame stiklinę vandens ir troškinamame apie 20- 25 min., įdedame grietinę ir troškiname apie 10 min. Ryžius užpilame dviem stiklinėmis vandens, pasūdome. Ryžius verdame apie 20 min. ant silpnos ugnies( jokiu būdu nemaišykite, nes ryžiai prisvils). Brokolius išskirstome žiedynais( arba galima naudoti šaldytus) ir išverdame.
Į išvirtus ryžius sudedame kalakutienos gabaliukus ir brokolių žiedynus. Viską gerai išmaišome ir pietaujame arba vakarieniaujame.


Skanaus.
Šaltinis: Mano namai 2009 m. Nr. 2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą