Puslapiai

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Varškės blyneliai su džiovintais abrikosais

Purūs, skanūs ir saldūs blyneliai praskaidrins nuotaiką, kai už lango tokie pilki, apniukę rytai. Gražių, baltų ir saulėtų jums rytų:). Nežinau, kaip jums, bet man labiau patinka tokie rytai, kai šaltis" gnaibo" nosį ir skruostus, taigi sau ir jums( jei kam patinka) linkiu tokių rytų, su šaltuko" pagnaibymais:).


Nors nelabai fotogeniški blyneliai, bet tikrai labai skanūs.

Reikia:
  • 250 g. varškės
  • 3 kiaušinių
  • 8 šaukštų miltų
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 80 g. džiovintų abrikosų
  • žiupsnelio druskos
Varškę ištriname su kiaušinias, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įpilame pieno, supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome. Abrikosus susmulkiname kubeliais ar juostelėmis( pagal nuotaiką) ir suberiame į blynų tešlą. Kepame gerai įkaitintame aliejuje. Patiekiame su mėgstamomis uogomis ar klevų sirupu.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą