Puslapiai

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Kepta višta

Reikia:
  • vištos( naudojau pusė naminės vištos, nes ir ta pusė svėrė 1,7 kg )
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų garstyčių
  • 2 šaukštų kmynų
  •  1 arbat. šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
  • pipirų
  • druskos
Vištą nuplauname ir nusausiname. Į dubenį supilame aliejų, citrinos sultis; suberiame kmynus, čiobrelius ir pipirus; sudedame susmulkintus česnakus ir įdedame garstyčias. Viską gerai išmaišome. Vištą apibarstome druska ir ištepame paruoštu marinatu. Uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis per naktį.
Kartu kepame bulves ir morkas. Taigi, joms pasiruošiame panašų mišinį.

Bulvėms ir morkoms reikia:
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio čiobrelių
  • 1 šaukšto kmynų
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos
  • pipirų
Susmulkiname česnakus ir sumaišome visus ingredientus. Bulves padalijame į keturias dalis, morkas supjaustome stambiais gabalėliais ir išmaišome su jau paruošta česnakų ir žolelių mase.
Vištą dedame į skardą, aplink apdedame bulves ir dedame į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepame apie 30 min., nuimame foliją ir dar kepame 30 min., kad gražiai apskrustų. Kadangi mano kepama višta buvo naminė( o jos kaip žinia ilgiau kepa), todėl pusvalandį kepiau vieną vištą, tada sudėjau bulves ir morkas. Pakepus  30 min. nuėmiau foliją ir dar kepiau 30 min.( tikiuosi supratot).

 Skanaus.

2 komentarai:

  1. Bulves ir kitas daržoves apverdi 10min., nusunki vandenį nugarini ant viryklės tada aplaistai šiuo atveju tavo siūlomu paruoštu mišiniu, sukratai puode, kad visos gautų prieskonių ir alyvuogių aliejaus ir dedi kepti šalia vištos likus pusvalandžiui iki iškepimo, jos gaunasi nepaprasto skonio.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū, kad dalinatės savo receptu:). Tikrai išbandysiu ir parašysiu kaip sekėsi. Kitas daržovių kepimas bus pagal šį receptą;)

    AtsakytiPanaikinti