Paskutinis rabarbarų derlius šiais metais. Paskutiniai vasaros kvapai...
O šis neįprasto skonio džemas labai skanus.
Reikia:
- 120 g cukraus
- 250 g nuluptų rabarbarų
- 3 šakelių rozmarino
- 4 šaukštų medaus
- 1 citrinos arba 2 laimo vaisių
Rabarbarus nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame cukrumi ir apšlakstome laimo ar citrinos sultimis. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Rabarbarus kaitiname ant nedidelės ugnies apie 10 minučių. Sudedame medų ir rozmarino šakeles. Vis pamaišydami kaitiname dar apie 10 minučių, kol rabarbarai išsileidžia ir džemas ima tirštėti. Išimame rozmariną. Supilstome į iškaitintintus stiklainėlius.
Neįprasto skonio džemas- rabarbarų rūštelė, medaus natos ir rozmarino aštrumas. Idealu.
Tikrai verta išbandyti. Su blynais gal ir nevalgysit. Bet ant skrudintos duonos riekelės ar varškės sūrio gabalėlio- labai skanu ir neįprasta.