Neįprastas, bet labai geras skonis. Net atvėsę blynai labai skanūs.
Reikia:
- 2 vidutinio dydžio cukinijų
- 300 g varškės
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų miltų
- sauja smulkintų šviežių krapų
- druskos
- pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 150 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos
Cukinjas nuplauname, nupjauname galus ir sutarkuojame stambia( burokine) tarka. Į cukinijų tarkius įmaišome varškę, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Įberiame miltus, druską, pipirus, smulkintus česnakus ir dar kartą viską išmaišome. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą cukinijų masės, ant blyno dedame lašišos gabalėlį ir ją uždengiame šaukštu cukinijos masės. Blyną paplojame, kad nebūtų labai išsipūtęs. Valgome su grietine.
Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė, 2009 m., 27 psl.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą