2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Homemade medaus limonadas


Labai gaivus...
Labai skanus...
Labai vasariškas...
Nuoširdžiai patariu išmėginti.
Labai atgaivina karštą vasaros dieną, o ir pats gamybos procesas labai paprastas. Tikrai nenusivilsit.
Mūsų mažasis liko sužavėtas šiuo limonadu:). O ir namuose gamintas limonadas tikrai sveikesnis, nei pirktinis. Savo mažuosius galit įtraukti į gamybos procesą- maišyti ir tirpdyti medų. Bus ir smagu, ir skanu;)


Reikia:
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • 3 šaukštų medaus
  • 3 stiklinių gazuoto mineralinio vandens
  • ledukų( jei norisi)
Medų ištirpiname obuolių sultyse, supilame citrinos sultis. Prieš pat patiekiant supilame atvėsintą mineralinį vandenį. Štai ir turime namuose pagamintą limonadą.


Skanaus.

Morkų ir kopūstų salotos su kmynais

Greita, skanu ir daug vitaminų.




Reikia:
  • 1/2 kopūsto
  • 2 morkų
  • 2 česnko skiltelių( originalaime recepte česnako nėra, bet jis labai čia tiko)
  • 1/2 arbat. šaukštelio kmynų
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 šaukšto grietinės
Kopūstą ir morkas smulkiai supjaustome arba sutarkuojame. Susmulkiname česnaką. Pagardiname kmynais, druska, pipirais. Į paruoštas salotas įdedame grietinę, majonezą ir gerai išmaišome.
Labai tinka prie keptos mėsytės.


Skanaus.
Šaltinis: Metai Beatos virtuvėje 2010, psl. 299

2011 m. liepos 12 d., antradienis

Gaivinantis mėlynių kokteilis

Karštą vasaros popietę atsigaivinkite gaivinančiu, tirštu, mėlynių ir ledų kokteiliu.


Reikia:
  • 1 stiklinės mėlynių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės vanilinių ledų
  • 2 šaukštų cukraus
Sudedame viską į plaktuvą ir suplakame.
Skanaus.

2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Vyšnių ir bananų džemas

Nors vyšnių turėjau tiek kiek turėjau( o turėjau nei daug nei mažai- 3 stiklines), vis vien nutariau, kad reikia vyšnių uogienės ar džemo. Geriau pagalvojus nutariau, kad bananų ir vyšnių duetas turėtų labai derėti. Taip ir gimė vyšnių ir bananų džemas. Pas mus namuose uogienė ar džemai valgomi tik su blynais, todėl keleto nedidelių stiklainėlių mums tikrai pakaks. Jei norisi daugiau dauginkit visus produktus iš 2, 3 o gal net 4.
Kadangi mano svarstyklės paskelbė man karą( pasibaigė elementai), viską teko matuoti stiklinėmis.


Taigi šiam džemui
Reikia:
  • 3 stiklinių vyšnių
  • 1 ir 1/3 stiklinės cukraus
  • 2 bananų
  • 1/2 citrinos sulčių
Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus, apiberiame cukrumi ir paliekame 2- 3 valandom. Dedame puodą ant viryklės ir verdame 30 minučių ant silpnos ugnies vis pamaišydami ir nuimdami susidariusias putas. Tuo tarpu, supjaustome bananus, apipilame citrinos sultimis. Bananus sudedame į vyšnias ir dar verdame 30- 40 minučių. Nuimame puodą nuo viryklės ir viską susmulkiname smulkintuvu( blenderiu), ir dar kartą užkaitiname.
Supilstome į iškaitintus stiklainėlius.
Dedame į šaldytuvą ir laukiame žiemos;) arba valgome tuoj pat;).


Skanaus.

Afogatto al caffe

 Aš grįžtu... su nuostabiu itališku desertu. Ypač tinkančiu saulėtai vasaros popietei.


Ir kaip galiu negrįžti, kai mažu stebuklu prasideda vasaros rytas- atidaręs namų duris randi garuojančios kavos, šviežių bandelių ir rytinę spaudą( ačiū tau;))...
...kai vaikiškom rankytėm suvertos žemuogės ant smilgos, skirtos tau...
...kai matai mylimo žmogaus akis...
...kai gali mėgautis ilgais, saulėtais ir šiltais vasaros vakarais...
Supranti, kad visa tai ir yra gyvenimo variklis...


Siūlau jums pasigaminti mažą vasarišką stebuklą- Afogatto al caffe( paskendęs kavoje). Tai tradicinis itališkas desertas. Karšta kava maišosi su tirpstančiais ledais. Nuostabu.

Reikia:
  • vanilinių ledų
  • espresso kavos
Į puodelį, taurę ar stiklinę dedame ledus ir užpilame paruošta espresso kava( be tirščių). Kavos kiekį reguliuojame pagal norus, skonį ar nuotaiką.
Puikus desertas karštą vasaros popietę.


Skanaus.


2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Kakavinis varškės pyragas



Ruda- geltona- ruda.
Gražios, sodrios spalvos. Skanus pyragas su šokoladiniu pagrindu ir švelniu varškės intarpu.

Tešlai
Reikia:
  • 300 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 2 šaukštų kakavos
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
Varškės įdarui
Reikia:
  • 500 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 170 g grietinės
  • 50 g krakmolo
  • 4 kiaušinių


     Sviestą ištirpiname. Ataušiname, įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps. Suberiame visus sausus produktus ir masę gerai išmaišome. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.
    Tuo metu paruošiame pyrago įdarą. Varškę su grietine pertriname iki vientisos masės, sudedame krakmolą ir gerai išmaišome. Atskirai išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilame į varškės masę. Dar kartą gerai permaišome.
    Vieną tešlos dalį sutarkuojame burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. Užpilame varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuojame antrąją dalį tešlos. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.


    Skanaus.

    2011 m. gegužės 24 d., antradienis

    Kokosinukai


    Jau taip seniai kepiau sausainius... man patinka juos kepti... ir valgyti patinka. Jau senokai buvau nusižiūrėjusi šį receptėlį. O kai šiandien reikėjo luktelėti kol vėso pyrago tešla šaldymo kameroje, nuspręndžiau nebelaukti ir išbandyti. Jei nemėgstate kepti sausainių, nes galvojate, kad tai užima labai daug laiko, tai šis receptas kaip tik jums. Pradedantiesiems- tai pats tas. Dvi minutės ir jūsų sausainiai sumaišyti, dar dvi- sudėti skardoje, penkiolika- ir jūsų sausainiai iškepę.




    Reikia:
    • 2 kiaušinių
    • 200 g cukraus
    • 200 g kokoso drožlių
    Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome kokoso drožles. Šaukštu dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Palaukiame kol atvės, nes kitaip nenuimsime nuo kepimo popieriaus.
    Labai skanūs, saldūs sausainėliai.
    Skanaus.