Puslapiai

2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Varškės pyragas


Labai skanus ir švelnaus skonio varškės pyragas.
Reikia:
  • 75 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų (apie 250g)
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 
 įdarui reikia:
  • 2 kiaušinių
  • 130 g cukraus
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 500 g varškės
  • 130 ml pieno
  • pakelis D.Oetker vanilinio pudingo

Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. Tešlą išminkome  ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus. Supilame įdarą ir kepame 170 laipsnių orkaitėje . Po 15 min. karštį sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar apie 30- 35 minutes.Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.


Skanaus.
Šaltinis: Duonos ir žaidimų irSaulėta virtuvė

8 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, susiviliojau išbandyti, dievinu cheesecak'us :)) o kokio skersmens kepimo formoje kepėte?:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rita, ir man patinka varškės pyragai- visokie:). Kepiau 21 cm skersmens formoje, atsegamais šonais. Bet tešlos buvo pakankamai, tai manau, kad 23 cm taip pat pilnai užtektų.
    Šį išbandyti tikrai verta. Parašyk, kaip sekėsi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika, jei būtų noro pažaisti su mumis: http://vorastinkle.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html (jei ne, tai nieko baisaus) :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pyragas gavosi laabai skanus:))) tik kepimo laikas man gerokai pailgėjo, nors masė gavosi kefyro konsistencijos.:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gali būti, Rita. Manau, kad čia dar ir nuo orkaitės priklauso. Svarbiausia, kad skanu buvo:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Norėčiau paklausti kokiame karštyje ir kiek laiko reikia kepti pyragą darytą iš pusė porcijos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. A, kad jau šis mano keptas pyragas yra iš pusės produktų. O jūs norit jį dar mažinti? Neverta, nes suvalgius gailėsitės, kad tik tiek kepėt:)
    Karštis tai toks pats lieka, tik laiką reikėtų sutrumpinti, tiesiog sekti kaip atrodo pyragas. Jį pajudinus vidurys pyrago neturi judėti.

    AtsakytiPanaikinti