Puslapiai

2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Grietininiai rageliai

Reikia:
  • 500-600 g miltų
  • 200 ml pieno
  • 7 g sausų mielių
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 50 ml. grietinės
  • 50 ml. aliejaus
  • ir kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai)
  • sezamo sėklų( pabarstymui)


Beriame į dubenį 500 g miltų, mieles, cukrų, druską ir viską išmaišome. Miltuose padarome duobutę ir į ją supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą sviestą. Išmaišome. Jei tešla limpa - įberiame miltų. Man papildomai dar truputį reikėjo miltų. Kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.
Tešlą dalijame į dvi dalis. Iškočiojame ploną 50 cm. skersmens lakštą, supjaustome į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Kildinau apie 30 minučių. Pakilusius ragelius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstoe sezamais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja.


Skanaus.
Šaltinis: AJ receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą