Puslapiai

2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sausainiukai- sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu

Paprasti, bet tikrai neprasti.;)



Reikia:
  • 1 stiklinės miltų
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/ 3 stiklinės cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • mėgstamos uogienės ar džemo
 Miltus, kepimo miltelius, cukrų sumaišome dideliame dubenyje. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų pagalba darome trupinius. Įpilame išplaktą kiaušinį ir išminkome iki vientisos masės. Jei tešla per lipni, įdedame dar miltų.
Ant kepimo popieriaus kočiojame tešlą vis pabarstydami miltais( nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepame mėgiamą uogienę ir suvyniojame į vyniotinį. Dedame į šaldytuvą 30 min.
Supjaustome tešlą griežinėliais ir dedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 minučių.
Tik iškeptus sausainius išimame iš skardos, nes vėsdami prilips.
Skanaus.
Šaltinis: Žiupsnelis druskos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą