Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Kriaušių uogienė su čiobreliais


Nerealiai skanu- va toks buvo šios uogienės įvertinimas:)
Labai knietėjo  išbandyti šią uogienę ir sužinoti šio derinio( t.y. kriaušės ir čiobrelio) skonį. Galiu pasakyti, kad jis- puikus.


"Nerealiai" kriaušių ir čiobrelių uogienei
Reikia:
  • 1 kg kriaušių( aš naudojau mažas)
  • 400 g cukraus
  • 4- 5 gvazdikėlių
  • 2 arbat. šaukštelių šviežių čiobrelių
  • 1 citrinos
  • 1 stiklinės vandens
Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Apšlakstome citrinos sultimis. Puode užverdame stiklinę vandens, sudedame kriaušes ir verdame ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Supilame cukrų, sudedame gvadikėlius ir smulkintus čiobrelius. Verdame kol pradės uogienė tirštėti. Nuimame nuo ugnies ir susmulkiname blenderio pagalba. Dar kartą užverdame ir supilame į iškaitintus stiklainėlius.


Skanaus.

3 komentarai:

  1. Viriau šiais metais kriaušių uogienę su rozmarinu. Įsivaizduoju, kad su čiobreliais taip pat turėtų būti labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, tikrai dera kriaušė ir čiobrelis. "Keliauju" pas tave pasižiūrėti recepto su rozmarinu. Ar jis neužgožia kriaušės?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, neužgožia, bet deja nepublikavau tinklaraštyje recepto, viriau labai mažai ir nespėjau nufotografuoti :) Reikės dar virti, vėl turiu kriaušių :)

    AtsakytiPanaikinti