2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Vyšnių ir bananų džemas

Nors vyšnių turėjau tiek kiek turėjau( o turėjau nei daug nei mažai- 3 stiklines), vis vien nutariau, kad reikia vyšnių uogienės ar džemo. Geriau pagalvojus nutariau, kad bananų ir vyšnių duetas turėtų labai derėti. Taip ir gimė vyšnių ir bananų džemas. Pas mus namuose uogienė ar džemai valgomi tik su blynais, todėl keleto nedidelių stiklainėlių mums tikrai pakaks. Jei norisi daugiau dauginkit visus produktus iš 2, 3 o gal net 4.
Kadangi mano svarstyklės paskelbė man karą( pasibaigė elementai), viską teko matuoti stiklinėmis.


Taigi šiam džemui
Reikia:
  • 3 stiklinių vyšnių
  • 1 ir 1/3 stiklinės cukraus
  • 2 bananų
  • 1/2 citrinos sulčių
Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus, apiberiame cukrumi ir paliekame 2- 3 valandom. Dedame puodą ant viryklės ir verdame 30 minučių ant silpnos ugnies vis pamaišydami ir nuimdami susidariusias putas. Tuo tarpu, supjaustome bananus, apipilame citrinos sultimis. Bananus sudedame į vyšnias ir dar verdame 30- 40 minučių. Nuimame puodą nuo viryklės ir viską susmulkiname smulkintuvu( blenderiu), ir dar kartą užkaitiname.
Supilstome į iškaitintus stiklainėlius.
Dedame į šaldytuvą ir laukiame žiemos;) arba valgome tuoj pat;).


Skanaus.

2 komentarai:

  1. Tikiuosi, dar yra turguje vyšnių :) Labai noriu išsivirti uogienę. Mėgstu ja su viskuo, pradedant blynais ir baigiant arbata :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, vyšnių dar mačiau ant medžių, tai ir turguje turėtų būti:). Tikiuosi, kad dar spėsi ir galėsi mėgautis vyšnių uogiene:)

    AtsakytiPanaikinti