Pirmą kartą konservavau
špagatines-oi:) ŠPARAGINES pupeles. Mūsų mažasis mėgėjas tų špagatinių, kaip jis vadina, pupelių. Taigi, mamai neliko nieko kito, tik priimti dar vieną, šiais metais konservavimo iššūkį.
Reikia:
- 2-2,5 kg šparaginių pupelių
marinatui:
- 2 litrų vandens
- 2 šaukštų druskos
- 8 šaukštų cukraus
- 250 ml acto
- po lauro lapą į kiekvieną stiklainį
- 10- 12 juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
- po šaukštą alyvuogių aliejaus į kiekvieną stiklainį
Pupeles nuplauname, nupjauname galiukus. Verdame apie 15 minučių, bet neperverdame. Išvirtas pupeles dedame į iškaitintintus stiklainius. Įpilame po šaukštą aliejaus ir užpilame išvirtu marinatu. Užsukame, apverčiame dangteliu į apačią ir šiltai užklojame kol atvės.
... ir laukiame žiemos;)
Įdomus receptas, nes reikia aliejaus. Ar jį pilat į marinatą, ar tiesiai į stiklainį?
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, taip užbūrė tas aliejus, kad labai neatidžiai perskaičiau receptą:)))
AtsakytiPanaikintiPanašiai konservuoju ir paprikas. Būtinai pasidalinsiu receptu. O aliejus nėra nebūtinas:)
AtsakytiPanaikinti