Puslapiai

2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Varškės ir kefyro pyragas su obuoliais


Šį pyragą jau seniai buvau nusižiūrėjusi, bet vis pritrūkdavau kokio produkto. Šiandien turiu visus, todėl vaišinu šiuo gardžiu pyragu:). 
Yra ką nuveikti, bet pyragas tikrai vertas pastangų.
Reikia:
Tešlai
  • 100 g sviesto
  • 3- 4 šaukštų cukraus
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
Įdarui
  • 750 g rūgščių obuolių
  • 1 citrinos sulčių
  • 250 g varškės
  • 1 stiklinės kefyro
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
Aptepti
  • 1- 2 šaukštų medaus arba abrikosų uogienės


Šaltą sviestą sukapojame su cukrumi ir miltais į vientisą masę. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
26 cm formą ištepę sviestu ir pabarstoę džiūvėsėliais, išklojame tešla. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Subadome šakute ir kepame 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje.
Tuo tarpu pasiruošiame varškės masę. Varškę sumaišome su kefyru, kiaušiniais, cukrumi, citrinos sultimis ir vanilinio pudingo milteliais. Varškės masė gaunasi gan skysta, bet neišsigąskit. Nusilupame ir skiltelėmis supjaustome obuolius( galime apšlakstyti citrinos sultimis).
Ant tešlos sudedame obuolių skilteles, užpilame varškės masę ir ant jos gražiai išdėliojame kitą sluoksnį obuolių. Kepame apie 40- 50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos obuolius aptepkite pašildytu medumi arba abrikosų uogiene.
Pyragą atvėsiname ir skanaujame. Varškės masės skonis labai panašus į mascarponę.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo Mano namai" Obuolių pyragai" 2006

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą