Puslapiai

2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai III


Šiandien peržvelgiau savo maisto dienoraštį ir padariau išvadą, kad daugiausia įrašų yra sausainių, pyragų ir desertų skiltyse- t.y. skanumynų, saldumynų. Ir nieko negaliu sau padaryti :) Ir mano namiškiai tokie patys saldžiamėgiai. Tiesiog, pas mus namuose visada ieškoma" ko nors skanaus" ir to "skanaus" turi būti:). Nes jei nėra ant stalo sausainėlių ar biscotti, tada prasideda spintelių varstymas ir ieškojimas... skanumynų.
Todėl šiandienos popietę ir paskyriau skanumynų gamybai- avižiniams sausainiams, biscočiams ir dar vieniems be galo skaniems sausainiams su abrikosais ir baltuoju šokoladu, bet apie tai kitame įraše... O dabar avižinukų receptas.

Reikia:
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių 
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 30 g kokoso drožlių
Į dubenį supilame avižinius dribsnius ir ant jų supilame ištirpintą sviestą. Gerai išmaišome ir palaukiame kol atvės. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdedame šaukštą grietinės ir išmaišome. Kiaušinio plakinį supilame į dribsnius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į sausainių masę. Suberiame džiovintas spanguoles ir kokoso drožles. Išmaišome. Imame nedidelį gabalėlį tešlos, formuojame rutulėlį, jį suspaudžiame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 min.


Skanaus.
Šaltinis: visagalis internetas+ mano eksperimentai ir fantazija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą