Puslapiai

2011 m. vasario 8 d., antradienis

Kalakutiena su kariu ir briuselio kopūstais

Gan greitas, nereikalaujantis daug pastangų ir tikrai skanus patiekalas jūsų stalui. Įdomų skonį grietinės padažui suteikia briuselio kopūstai, o karis padovanoja geltoną spalvą.


Reikia:
  • 400 g kalakutienos krūtinėlės
  • 250 g briuselio kopūstų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 morkos
  • 3-4 šaukštų grietinės
  • 1 arbat. šaukštelio kario
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo
  • druskos
  • pipirų
  • rozmarino šakelės
Kalakutieną supjaustome šiaudeliais( taip įdomiau:)), pabarstome druska, pipirais, kariu ir užpilame vorčesterio padažu. Paliekame porai valandų, kad mėsa pasisavintų prieskonius.
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kai gražiai pagelsta svogūnas ir česnakas, sudedame kalakutieną. Apkepiname iš visų pusių mėsą. Į keptuvę sudedame šiaudeliais pjaustytas morkas, rozmarino, pipirų, druskos ir įpilame stiklinę vandens. Uždengiame keptuvę ir paliekame troškintis 30 min. Sudedame briuselio kopūstus ir leidžiame toliau troškintis 10- 12 min. Įdedame grietinę ir leidžiame užvirti. Greitinės padažas nusidažo gražia geltona spalva( ačiū kariui:)).
Patiekiame su bulvių koše.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą